Cum să-ți transformi furia într-o resursă utilă pentru viața ta amoroasă

Nu te grăbi să o stigmatizezi. Furia îți poate aduce energia de care ai nevoie pentru anumite schimbări în viața de cuplu.

Cum să-ți transformi furia într-o resursă utilă pentru viața ta amoroasă

Te simți ca o bombă cu ceas. Te cerți în gând cu partenerul și furia pe care o simți la adresa lui este copleșitoare. Ca și cum le notezi pe o tablă sau într-un caiet, toate lucrurile pe care le face și te deranjează teribil, sau pe care nu le pune în act deși i-ai explicat de milioane de ori cât de important e pentru tine, toate ți se plimbă prin minte. Și raportându-te la ele furia crește, crește până nu mai știi ce să faci cu ea. Ai vrea să-ți fie utilă? Iată cum.


Claritate

Ok, te simți furioasă pe el dar dacă dai la o parte flăcările emoției, ce rămâne? Studiază cu atenție comportamentul lui sau al tău atunci când furia e produsă de multă critică la adresa propriei persoane. Ce se întâmplă? Ai o listă de lucruri pe care el nu le bifează? Sunt chestiuni care țin de principiu, care nu sunt în acord cu valorile tale morale? Sau au legătură cu bunul mers al relației, cu evoluția ei? Practic observi o hartă către nevoile tale neîmplinite. Apoi, în funcție de această hartă care nu a fost parcursă, conștientizezi mecanismele tale de a face față? Ai fost submisivă, genul care nu spune niciodată nu unui partener foarte egoist, îndreptățit? Ai evitat cu succes realitatea și ai fugit de ea cum ai putut până când nu a mai mers să o ignori?


Ce să schimbi tu

În primul și în primul rând să schimbi mecanismul dezadaptativ de a face față cu varianta de adult sănătos care cere ce are nevoie și pune limite. Apoi furia poate fi motorul schimbării în ceea ce te privește, energie pentru evoluția ta personală, energie pentru mai multă și mai corectă grijă de sine. Fie că este vorba despre schimbarea coafurii, a hainelor, mersul la sală, un nou job sau reconversie profesională eventual cu tot cu o altă casă la pachet.

Furia te scoate din neputință…

… căci atunci când simți că scoți flăcări pe nas și fum pe urechi, ai adunat atât de multă forță încât parcă poți spulbera pietre sau muta munții din loc. Deci îți recâștigi puterea, îți reamintești că o ai, și că nu ești o fetiță mică și neajutorată, ci un adult care se poate apăra, își poate susține punctul de vedere.

Perspectiva pe termen lung

Ce te interesează? Rezultate de moment, dar care să nu se mențină în timp, sau rezultate cu șanse mai mari să dureze? Furia te poate ajuta să iei decizii radicale cu impact pozitiv și efect întârziat, dar care, atenție, să nu fie sub impulsul momentului. Nervoasă, observi situația mai bine fără proiecții și nu te mai agăți de speranța lui a fi mai bine sau că ești tu atât de pricepută încât el se va schimba. Și mânată de furie că nu există posibilitatea reală a unui deznodământ așa cum îți dorești, ai nevoie, să nu mai întreții o stare de fapt de moment extrem de frustrantă.


Citește și:
Partenerul te acuză că faci pe victima? Cum să-ți reiei puterea și să ieși din tipar

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle