Cum să setezi corect intențiile care îți vor influența pozitiv viața amoroasă

Să te setezi pentru viitor, pe pozitiv (sau negativ). Asta este valabil și pentru viața amoroasă, iar util e să o faci conștient și corect.

Cum să setezi corect intențiile care îți vor influența pozitiv viața amoroasă

Poate știi deja despre profeția auto-împlinită. Teoria spune că te temi atât de tare de ceva, încât la nivel inconștient te vei comporta în exact acea manieră astfel încât să se materializeze tocmai deznodământul de care îți era frică. Și dacă lucrurile funcționează așa dintr-un unghi negativ, oare intențiile tale, obiectivele cu notă puternic pozitivă nu ar putea fi influențate de ceea ce gândești sau maniera în care te raportezi la subiectul respectiv, inclusiv viața amoroasă? Gândurile îți sculptează prezentul și ar putea să îți dicteze chiar și viitorul.

Fără NU

Ești foarte tentată să folosești negația deoarece știi extrem de bine ceea ce nu vrei. Nu vrei un bărbat infidel, nu vrei un jucător sau vânător, nu vrei un tipar de libertinism dus la extrem, nu vrei un dependent, nu vrei un bărbat lipsit de respect, nu vrei un bărbat care să nu fie tandru, nu unul legat și la 40 de ani cu cordonul ombilical de părinții lui. Iar lista de așa nu poate continua, ba chiar te încurajez să notezi toate elementele pe o foaie. Apoi, după ce ai trăsăturile cu pricina, cum ar putea fi ele formulate într-un sens pozitiv care să conțină și esența aceea atât de importantă pentru tine? Infidel versus fidel, jucător versus asumat în relație, libertin sau fugit de acasă versus prezent.

Ce trebuie să faci tu?

Ok, ai această listă a intențiilor, cum să fie bărbatul respectiv, ce tip de relație îți dorești. Care sunt comportamentele tale care te duc mai aproape de obiectivul respectiv? De exemplu să începi să ieși din casă, să te expui în contexte sociale. Să aduni mai multe informații despre cineva înainte de a ieși la cafea sau la prânz ori cină. Mai are sens să ieși dacă afli că este căsătorit? Propui tu o altă întâlnire după ce ți-a zis ca vrea să exploreze cât mai multe oportunități în viață sau e focusat pe carieră? Care sunt acei pași rezonabili pe care e important să îi parcurgi pentru a putea influența deznodământul pozitiv pe care îl ai în minte? Și în același timp care sunt pașii necesari ca să te bucuri de viață fără ca obiectivul respectiv să devină viața ta și sensul ei, fără presiune sau o direcție obsesională?

Lucrează la tine

Intenția este setată, știi ce e util să faci. Dar acele caracteristici tu le ai? Cum ai putea să lucrezi tu la tine, să te dezvolți? Care sunt acele credințe iraționale, distorsiuni ale minții care te sabotează? Cum le poți înlocui cu o credință rațională? Te critici sau în momente grele faci anumite previziuni negative. Ce îți arată realitatea, de fapt? Zici că vrei să ai mai multă încredere în tine. Ce ți-ar arăta la nivel concret că ai devenit mai încrezătoare? Cum ar fi să te concentrezi pe acele activități care consideri că ți-ar crește stima și încrederea în sine?

La prezent

Sunt utile afirmațiile pozitive scrise evident într-o manieră pozitivă, la timpul prezent și cât se poate de personal. Ca să ancorezi și mai mult mesajul folosește întotdeauna EU la începutul propoziției sau frazei care să fie foarte concretă, foarte specifică. O altă strategie este vizualizarea intenției, cu ochii minții o faci palpabilă.

Citește și:
Banii sunt un permanent subiect de ceartă? Strategii pentru o mai bună colaborare în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle