Cum sa iti stabilesti teluri realiste

A avea idealuri este primul pas spre succes, spre reusita, dar a sti cum trebuie sa-ti setezi telurile este esential pentru indeplinirea viselor tale. Da, visele te motiveaza, iti croiesc un drum, dar scopurile precise iti pot schimba viata in mai bine.

Cum sa iti stabilesti teluri realiste

De fapt, ele nu sunt altceva decat actiunea care duce la indeplinirea viselor. Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta sa fii mai motivata, mai determinata:


1. Stabileste o data

Scopurile sunt mai usor de realizat daca iti setezi o perioada pentru indeplinirea acestora. O data aproximativa este primul pas spre formarea unei schite, unui plan de actiune. Un scop fara stabilitea unei date este doar un vis. Asadar, priveste telul ca pe un memento care trebuie rezolvat intr-o anumita perioada pentru a fi unul reusit.

2. Realizeaza-l pe bucatele

Odata ce ti-ai stabilit un scop, imparte-l in task-uri mai mici pe care sa le abordezi pe rand. In acest fel, vei cunoaste exact pasii si actiunile necesare pentru a-ti duce telul la bun sfarsit fara sa te aglomerezi. Creeaza-ti o harta a planului si incearca sa realizezi fiecare mic obiectiv in perioada de timp prestabilita.


3. Identifica posibilele provocari

Probabil ceea ce te sperie mai mult cand iti propui ceva maret sunt eventualele dificultati care apar de-a lungul drumului. Daca teama de nereusita este un impediment si pentru tine, e o greseala sa lasi aceasta frica sa te opreasca din a evolua. O solutie preventiva ar fi identificarea si stabilirea provocarilor care stau in calea visului tau. Apoi, analizeaza fiecare situatie in parte si optiunile pe care le ai pentru a putea trece cu bine de ele.

4. Bucura-te de fiecare mica reusita

O metoda eficienta de a te motiva pentru a ajunge la telul final este sarbatorirea dupa fiecare etapa cu rezultate bune. Asadar, odata ce-ai obtinut succesul unei mici reusite, nu-l lasa sa treaca neobservat! Marcheaza momentul cu ceva ce iti face tie placere, deoarece fiecare pas e important atunci cand vrei sa evoluezi!

5.Ia in considerare si esecurile

Daca ti-ai stabilit un plan cu toate cele aferente, precum mici obiective, date, actiuni, trebuie sa iei in considerare si o reevaluare in cazul in care ceva nu iese bine. Asta nu trebuie sa te demoralizeze, ci sa iti ofere o alta perspectiva asupra situatiei. Analizeaza ce ai gresit in trecut si fa schimbarea necesara pentru a putea merge inainte.


6. Imparte bucuria cu altii

Ce rost are o reusita, daca cineva nu iti impartaseste bucuria? Pentru un sentiment adevarat de implinire, povesteste celor apropiati sau interesati mai multe despre obiectivele tale. In acest fel, vei fi mai constienta de efortul pe care il depui, lucru care te va mentine pe drumul corect. Pe de alta parte, prin sfaturile si incurajarile lor, oamenii te vor sustine, te vor inspira si te vor motiva sa muncesti mai mult pentru ca visele tale sa se implineasca.

7. Telurile au un cost


Trebuie constientizat si retinut faptul ca, spre diferenta de vise, care sunt gratuite’, telurile implica anumite resurse precum timp, bani si efort. Totusi, nu putem trai doar cu imaginatia, ci trebuie sa o punem in practica, sa-i cautam rezultatele in realitate. In cele din urma, indeplinirea scopului compenseaza resursele folosite.

Sa stii la ce folosesc telurile nu este suficient cand iti doresti ceva. Trebuie sa stii cum sa-ti stabilesti obiectivele in mod realist si sa le duci la indeplinire, cu hotarare si preseverenta.

Text: Georgiana Calin

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle