Cum sa interactionezi cu persoane pe care nu le suporti

Descopera cateva moduri in care poti sparge gheata si poti avea o interactiune (aproape) placuta cu persoane pe care nu le suporti:

Cum sa interactionezi cu persoane pe care nu le suporti

Este aproape imposibil sa n-ai in cercul tau de cunoscuti o persoana sau un grup cu care sa nu-ti faca deloc placere sa interactionezi. Cei mai multi dintre noi prefera sa-si simplifice vietile evitand acele persoane, ascunzandu-se de ele sau prefacandu-se, pur si simplu, ca acei oameni nu exista.

Mai mult, se pare ca simplificarea comunicarii prin intermediul tehnologiei a facut ca e-mail-urile sau sms-urile sa ne serveasca drept paravan, atunci cand vrem, de fapt, sa evitam discutiile directe cu cineva. Si cu cat amanam mai mult si mai abil interactiunea cu cineva, cu atat initierea unei comunicari firesti este din ce in ce mai dificila. Ba chiar, pentru cei mai timizi sau introvertiti dintre noi se poate transforma intr-un adevarat calvar!

Iata cateva moduri in care poti sparge gheata si poti avea o interactiune (aproape) placuta:

Pastreaza conversatia la un nivel cat mai superficial!

Daca ai de-a face cu cineva caruia nu-ti prea place sa-i adresezi multe cuvinte, probabil ca ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa-i impartasesti cele mai intime detalii ale ultimei despartiri de care ai avut parte sau informatii despre cea mai recenta cearta cu cea mai buna prietena a ta. Asa ca pastreaza discutiile la un nivel cat mai superficial.

Poti aborda conversatii pe teme neutre: cum va fi vremea in weekend, diete, probleme cu traficul, ce e sanatos sa mananci la micul-dejun, de unde ti-ai cumparat un anume accesoriu sau cine speri sa castige la „Romanii au talent'. Orice subiect vei alege, pastreaza conversatia la un nivel simplu, fara profunzimi inutile sau alte divagatii filosofice sau foarte personale.

Fa complimente!

In legatura cu ceva. Sau cu orice! Orice persoana are calitati, trebuie doar sa le descoperi si apoi sa le verbalizezi. Iar evidentierea cu voce tare a acestor trasaturi pozitive este o strategie care va dezamorsa chiar si cea mai tensionata relatie. Nu trebuie sa exagerezi, nu e nevoie sa inventezi, trebuie doar sa te concentrezi pe acele lucruri placute pe care, in mod sigur, le are si interlocutorul tau.

Poti complimenta o tunsoare, un accesoriu, poti remarca culoarea placuta sau foarte la moda a unui obiect vestimentar. Oricine reactioneaza pozitiv la complimente, daca nu sunt exagerate si daca au o (oarecare) legatura cu realitatea. Si tine minte ca poti flata, fara sa pari sau sa fii lingusitoare! Iar interlocutorului tau ii va fi imposibil sa se poarte ostil atunci cand va avea parte de o abordare asa de magulitoare!

Mentine anumite limite!

De multe ori, sarcinile dificile (cum ar fi sa te adresezi unei persoane care iti face pielea de gaina chiar si numai atunci cand te gandesti la ea) sunt mult mai simple daca impui o limita de timp conversatiei. Nu trebuie sa prelungesti inutil o conversatie nefireasca sau fortata.

Poti gasi pretexte plauzibile, poti spune ca ai o durere de cap sau o usoara indispozitie (desi ar putea sa para niste minciuni) sau poti gasi formulari mai simpatice, cum ar fi: „Stiu ca esti foarte ocupata, nu vreau sa te retin…' sau „Am numai cateva minute la dispozitie si n-as vrea sa te incarc cu aceste amanunte…' Daca o conversatie este scurta si axata pe aspecte pozitive, orice interactiune va fi mai placuta si va face situatia mult mai tolerabila.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle