Cum să faci față într-o relație cu un partener foarte independent

Un partener de cuplu foarte independent poate fi o adevărată provocare, dar asta nu înseamnă că nu poate oferi o relație stabilă și consistentă.

Cum să faci față într-o relație cu un partener foarte independent

Dacă îți este teamă de singurătate, de abandon, ai o nevoie excesivă de atenție, un partener de cuplu foarte independent ar putea să îți apese din plin butoanele. Iar aceste vulnerabilități să fie expuse. Dar cum în relații suntem răniți și în relații ne vindecăm, iar creșterea implică ieșirea din zona de confort, o astfel de relație vine cu lecții importante despre sine, despre viața în doi și ce căi posibile ar duce la armonizarea stilurilor voastre de trai.

Să-ți asumi starea de fapt

El este cine este. Să demarezi un proces de schimbare a lui prin manipulare, amenințări nu va fi eficient, poate singurul rezultat ar fi despărțirea. Nu e realist nici să trăiești cu speranța că în timp se va transforma de dragul tău, ori că îl va domoli vârsta sau apariția unui copil. Îți asumi că este foarte independent și felul în care poți gestiona asta într-o manieră sănătoasă.

Reasigurarea

Este în regulă să vorbești despre temerile tale, să îți expui vulnerabilitatea. Să știe ce se întâmplă în universul tău interior. Să te prefaci că totul este ok, nu te deranjează, dar să fii torturată de temeri nu e o soluție. Plus că la un moment dat vei izbucni și conflictul cu greu va fi stins. Prin independența lui va pleca din oraș dedicând timp hobby-urilor sale? Nu toate serile le alocă cuplului vostru, ci e important pentru el timpul personal? Stabiliți împreună care sunt acele gesturi, comportamente care te fac pe tine să te simți în siguranță și importantă chiar dacă nu e lângă tine. Telefoane mai dese, mesaje, fotografii sau video? Atenție! Scopul nu este unul de control, ci de conectare emoțională. Îndepărtează și gândurile intruzive negative. Independența sa nu se traduce prin nu te iubesc, nu te vreau, nu vreau o relație stabilă cu tine. La nivel de reasigurare poți verifica cu partenerul inclusiv cum vede el relația și cum se poziționează în ceea ce privește profunzimea ei și viitorul vostru împreună.

Investește în tine

Dacă privești către partenerul tău vei observa că el se ocupă adecvat de lucrurile care îl definesc, îi aduc plăcere, bucurie. Investește în el și în dezvoltarea lui. Un model pozitiv pe care îl poți urma și tu, desigur adaptat în funcție de preferințele și de personalitatea ta. Partenerul creează un spațiu în care te poți prioritiza (deși ideal e să o faci oricum). Voiai să începi o altă facultate sau să pui bazele unei reconversii profesionale complete? Să te duci la sală? Să te pregătești de la zero pentru un maraton? Să te uiți la un film fără să te deranjeze nimeni sau să negociezi minute în șir alegerea lui? Să ieși cu prietenele la cină?

Negocierea

Te vei întreba poate cum de mai ajungeți să vă întâlniți dacă fiecare își cultivă separat activitățile independente. Iar aici intervin negocierea și sincronizarea calendarelor. Căci prea puțin spațiu duce la sufocare, iar prea mult la distanțare și ruptură. E necesar un echilibru în care să fie hrănită și relația, fără sentimentul coerciției. Sunt liber să fiu cine sunt și creez conștient spațiu alături de partener(ă) pentru cuplul meu.

Citește și:
Motive să nu accepți sub nicio formă a doua întâlnire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle