Cum îți faci rău singură când analizezi în exces fiecare aspect al relației voastre

Îți faci rău singură, deși tu crezi că este un comportament prin care te pui la adăpost sau e benefic pentru relația de cuplu.

Cum îți faci rău singură când analizezi în exces fiecare aspect al relației voastre

Uneori te trezești că faci asta inconștient. Ai putea spune că este a doua ta natură și te amuzi cu prietenele care îți zic că ești mai talentată și eficientă decât serviciile secrete. Poți afla orice despre oricine și depistezi imediat intențiile ascunse, minciunile sau lucruri necurate pe care le face cineva. De ce? Deoarece mintea ta concepe diverse scenarii și te dai peste cap ca să le validezi. E interesant să faci asta pentru prietena ta sau o amică a ei, dar când vine vorba despre tine consecințele sunt doar negative, căci îți faci rău singură și stai permanent în tensiune.

Hipervigilența

Nu te relaxezi, nu te simți în siguranță, ești constant pe modul de polițist. Hipervigilența te face să cauți permanent semne că ceva este în neregulă, dovezi că partenerul este infidel, te înșeală sau minte cu ceva, profită de tine. Ceea ce este foarte inconfortabil și pentru el să fie tratat ca un potențial infractor sau ca și cum e deja vinovat. Perspectivă care teoretic nu te face nici pe tine cea mai tandră parteneră, iar conexiunea emoțională dintre voi e blocată tocmai de acest zid al suspiciunii.

Probleme de sănătate

Fiind pregătită de luptă, somnul tău nu este nicicum unul lin și odihnitor. Ronțăiala aceasta mentală, șirul permanent de gânduri negative te obosesc teribil și îți dau o stare proastă. Și dacă îți face partenerul o surpriză nu te bucuri în întregime de ea, căci te întrebi oare ce greșeală încearcă să acopere sau să ispășească. Tensiunea aceasta se poate concretiza în stări anxioase, depresive, probleme gastrointestinale. Trăiești în stres și asta îți iese prin toți porii.

Blochezi socializarea…

… crearea de noi legături, prietenii. Oare amicul lui cu care iese ocazional la bere nu îl învață să se poarte necorespunzător? Soția lui oare nu își dorește o aventură cu partenerul tău? În ce măsură cuplul cu care el e prieteni vechi se bagă în relația voastră și acționează împotriva ta? Practic, fie că vorbim despre o femeie sau un bărbat, tu evaluezi impactul potențial negativ. Individul devine un dușman și nu îți dai șansa de a cunoaște și a te împrieteni cu o persoană care poate chiar este de foarte bună calitate și aduce un plus valoare în viața ta.

Amânări

Cât de valoroase sunt calitățile partenerului? Cât de enervante sunt defectele lui? Relația chiar este ceea ce trebuie? Totul e sub lupă. El, relația, familia lui, prietenii lui. Analiza nu se oprește niciodată și se întețește atunci când trebuie să iei decizii foarte importante, precum căsătoria, să faceți un copil, să luați o casă. Deciziile cu impact major te paralizează și amâni cât se poate de mult asumarea lor. De multe ori nici nu spui un da cu toată forța ta, ci te lași purtată de val. Să decidă soarta sau el pentru tine.

Te menții blocată în trecut

Îți spui că te porți așa și pentru că foștii iubiți și-au arătat mai târziu adevărata natură și te-au dezamăgit îngrozitor, prietena din copilărie te-a trădat sau părinții tăi nu au făcut cea mai bună treabă. În relații suntem răniți, în relații ne vindecăm. Doar că tu nu permiți vindecarea și te menții într-o bulă din trecut pe care o faci să devină prezent.

Citește și:
Lucruri care nu îți dai seama că te țin într-o relație toxică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle