Cu timpul dragostea dispare? Cum alegi conștient să îți iubești partenerul de cuplu

Dragostea presupune un efort conștient. Util ori de câte ori îți vine să spui stop sau să te îndepărtezi emoțional de partenerul tău.

Relația merge de la sine. Unul dintre cele mai mari neadevăruri care sabotează cuplul și nu îi oferă șanse prea mari de reușită. Întrucât relația se cultivă, așa cum… îngrijești și o plantă. Nu o lași în ghiveciul în care ai cumpărat-o. Îl schimbi cu altul mai mare astfel încât planta să se dezvolte, o pui la lumină, o uzi, îi tai crengile uscate sau cele crescute haotic. O legi ca să nu se rupă, îi pui un suport pe care să se sprijine. Raportează asta și la cuplu și vei înțelege de ce dragostea devine o decizie zilnică, chiar și atunci când îți vine să pleci sau să te răzbuni.


Limitele

Pui limite nu ca să îndepărtezi o persoană din viața ta, ci ca să o menții în ea. Cu atât mai mult valabil în ceea ce privește relația de cuplu și partenerul. Alegi dragostea și prosperitatea relației tocmai punând aceste limite, trasând ce nu este ok pentru tine și ca atare nu este în regulă să se întâmple. Partenerul primește un ghid al lui așa nu, fără să ghicească sau să facă așa cum crede el mai bine. Nu intrați în capcana ghicirii gândurilor și nu lăsați loc confuziei sau interpretărilor. Limitele trebuie să fie unele foarte clare.


Îți asumi

Cu subiect și cu predicat îți asumi relația și îl alegi pe el, pe partener. Îți asumi să nu ai anumite comportamente sau să faci alegeri ce ar putea pune în pericol cuplul. El este cealaltă jumătate a echipei și acționezi pentru binele acestei echipe. Îți asumi că așa cum e bine, poate fi și rău, dar că împreună puteți învinge acest context nefavorabil.

Nu pleci

E simplu ca la certurile mai aprinse să îl dai afară pe ușă sau să îți faci tu bagajele și să pleci. Renunțarea este cea mai la îndemână și facilă opțiune, dar nu și cea mai funcțională. Și dacă începi o nouă poveste cu altcineva, și acolo la un moment dat apar suișuri și coborâșuri. Nicio relație nu e perfectă, așa cum nimeni nu este perfect.

Ierți

Desigur, fiecare are limite în ceea ce privește iertarea și faptele celuilalt pe care le poate ierta. Fără bunăvoință și capacitatea de a ierta rămâne doar o listă cu polițe de plătit. Iar relația devine un câmp de bătălie, unde la final amândoi sunteți răniți.


Generozitatea

Îți ofer pentru că îmi este drag, nu pentru că aștept ceva în schimb. Da, relația este până la urmă un contract și nu este corect ca numai unul să ofere, iar celălalt doar să primească. Și cu toate astea nu se aplică principiile unui troc și datoriei notată pe un caiet.

Îți menții cumpătul

O rețetă de succes este aceea în care nu vă alimentați reciproc. Dacă el este nervos nu câștigi nimic să pui paie pe foc. Da, subiectele importante de discuție pot fi amânate pentru momente când ambii sunt deschiși și disponibili să abordeze lucrurile cu calm și înțelegere.


Îți reamintești pozitivul

Dar câte nu sunt ocaziile când vezi negru în fața ochilor și defectele lui ți se par uriașe. Iar ca apoi, la rece, viziunea să se schimbe. Pune accentul pe părțile sale pozitive, pe ceea ce face bun pentru tine, pentru relație, pentru alți oameni. Observă-i calitățile și reaminteșteți-le ori de câte ori este nevoie.

Citește și:
Nu știi ce simți pentru el? Cum îți dai seama că e doar o pasiune de moment

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle