Criza in relatie: cum o depasim?

Lev Tolstoi zicea ca toate familiile fericite se aseamana, pe cand cele nefericite sunt nefericite in moduri diferite, insa psihologii tind sa nu fie in totalitate de acord cu aceasta afirmatie.

Acestia sunt de parere ca pana si cea mai fericita si puternica relatie trece prin anumite momente mai dificile in parcursul sau. Secretul este ca acestia au suficienta vointa sa depaseasca asemenea momente, care, de altfel, sunt un prilej pentru ca relatia sa se dezvolte si sa transceanda intr-o etapa noua. Insa, pentru ca momentele dificile sa fie depasite, trebuie sa inveti anumite lucruri.


1. Constientizati si recunoasteti perioada mai proasta!

Recunoasterea si constientizarea crizei prin care pare sa treaca relatia voastra este deja un pas important! Exista foarte multe cupluri care decid sa puna capat relatiei pentru ca nu reusesc sa accepte adevarul, si anume, faptul ca legatura dintre ei trece prin momente mai dificile si ca trebuie sa faca eforturi sa le depaseasca. In schimb, acestia aleg sa isi arunce vorbe dure, acuzatii, sa impacheteze valize si sa tranteasca usi.

Conform statisticilor, 90% dintre cupluri se despart dupa primul an de relatie din cauza acestui motiv. Insa, celelalte 10% nu sunt scutite de efort daca aleg sa ramana impreuna dupa ce sarbatoresc aniversarea de 1 an. Acestia trebuie sa infrunte criza de 3 ani, nasterea primului copil, crizele personale ale fiecaruia dintre parteneri, crize financiare si multe alte situatii dureroase.


Depasirea acestor faze mai dificile va deveni un proces putin mai facil, daca amandoi acceptati adevarul si  realizati ca fiecare criza poate duce relatia catre un alt nivel. Trebuie doar sa aveti rabdare, iubire unul fata de celalalt si multa dorinta de a ramane impreuna!

2. Setati un tel!

Pentru ca o relatie sa creasca si sa se dezvolte, fiecare dintre cei doi parteneri trebuie sa decida in fiecare zi ca alege aceasta relatie, ca isi alege iubitul sau iubita. Pare o alegere fireasca, insa poate fi mult mai dificila decat trantitul usilor si vorbele taioase aruncate la nervi.

Insa, pentru ca aceasta alegere sa fie o optiune, trebuie sa plasezi intai de orice altceva relatia cu partenerul tau, in ciuda frustrarilor, a asteptarilor neimplinite si a cuvintelor spuse la suparare. Dorinta de a pastra relatia necesita unele eforturi, rabdare si timp – rezolvarea unei crize necesita uneori luni sau chiar ani intregi. Este, desigur, mai usor sa puneti punct si sa o luati pe cai separate, insa vei renunta la sansa de a pastra relatia.


In plus, este foarte probabil sa te mai intalnesti cu asemenea situatii in viitor, deoarece crizele ce apar in interiorul unei relatii reprezinta propriile puncte slabe si ariile asupra carora trebuie sa lucram. Sunt semnale ca trebuie sa ne dezvoltam si sa invatam sa construim relatii!

3. Reparati greselile!

Este dificil sa gandesti la rece atunci cand emotiile par sa te invaluie asemeni unei avalanse, iar supararile par sa atinga dimensiuni tot mai mari. Insa, incearca sa faci un efort si sa intelegi ce se intampla cu adevarat! Care a fost momentul care a declansat aceasta rupture, cand au inceput sa se acumuleze frustrarile si ce va lipseste fiecaruia?


Nu incercati sa gasiti un singur vinovat, asta nu ar trebui sa fie preocuparea voastra in aceste momente, ci incercati sa gasiti solutii. Constientizeaza ce ar trebui sa faci tu, pentru ca relatia dintre voi sa se vindece. Ati putea apela chiar la ajutor calificat, cum ar fi un psiholog. Astfel, nu vor exista atacuri intre voi doi si acesta va va ajuta sa va puneti intrebarile potrivite!

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle