Crezi că va fi o despărțire mai ușoară, dar aceste variante vă fac rău amândurora

Cauți calea cea mai simplă de despărțire și încerci să eviți suferința ta sau să îl rănești teribil pe el. Dar obții opusul.

O despărțire nu e plăcută și aduce un anumit grad de disconfort și celui care o inițiază. Chiar dacă ambii sunteți perfect conștienți de faptul că relația e consumată, nu mai poate fi reparată sau diferențele în cuplu sunt decisive, tot există ulterior un proces de doliu relațional. Și instinctiv cauți să te protejezi pe tine de durere sau să scapi cu conștiința cât mai curată. Să experimentezi cât mai puțină vinovăție, să scapi cât mai repede, să eviți drama. Dar în acest proces, prin abordări disfuncționale hrănești tocmai ce vrei să ocolești.


Ca și cum sunteți împreună

Vă este greu să vă rupeți unul de celălalt. Chiar dacă ați decis împreună, de comun acord, să vă despărțiți, ați hotărât să vă dați o perioadă de adaptare de un număr de luni. Iar în procesul de adaptare vă comportați exact ca și cum sunteți în continuare împreună, știind că treptat se apropie un termen limită. Devine și mai frustrant și deprivant, dureros de-a dreptul. Ca și cum nu scoți rapid un bandaj care s-a lipit de piele, să doară o dată puternic și apoi să se atenueze durerea. Ci îl scoți lent, bucată cu bucată, încât îți vine să te urci pe pereți de fiecare dată.


Ghosting

Cu siguranță știi termenul care descrie o formă de dispariție subită. Brusc nu îi mai răspunzi la mesaje, la telefoane, a venit acasă și a descoperit că ți-ai strâns toate lucrurile fără să fii agreat asta înainte. Pur și simplu dispari subit din viața lui, ca și cum te-ar fi înghițit pământul. Eviți o discuție finală, lămurirea unor lucruri, o încheiere a relației. Pentru fostul partener poate fi un șoc veritabil, iar pentru tine o lipsă de asumare a responsabilității și a propriilor emoții.

Speranțe false

În mintea ta ai decis că această relație nu este ceea ce îți dorești, dar nici nu ieși din ea. Ci rămâi până când consideri că ești suficient de puternică să pleci, până se încheie de la sine sau o încheie partenerul. Ești în cuplu, dar nu depui absolut niciun efort pentru repararea sau dezvoltarea relației. Partenerul nu știe ce ai tu în minte și se luptă de unul singur pentru voi. Este inechitabil, incorect, un raport inegal de putere.


Comportament urât

Nu poți să spui stop, vrei să vină de la el. Dar cum nu există motive solide, palpabile ca partenerul să inițieze despărțirea decizi în mod conștient să i le oferi. Și începi să te comporți din ce în ce mai urât cu el, ca un fel de plan bine organizat înainte. Îi provoci gelozia, îl tratezi rece, fără pic de tandrețe. Nu îți ții promisiunile, nu se poate baza pe tine în momente critice sau importante pentru el. Îl umilești și critici constant, ceri niște lucruri nerealiste. Efectiv te comporți ca și cum nu îți pasă sau te cerți frecvent din orice. Creezi un mediu conflictual, ostil, lipsit de iubire, cu puternice note de abuz emoțional.


Citește și:
Spui că ești o persoană optimistă și pozitivă? De ce să nu cauți doar binele în potențialii parteneri pe care îi întâlnești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle