Deseori avem tendința de a avea așteptări nerealiste în legătură cu relațiile amoroase. Vrem mereu să deținem controlul, să ne impunem în fața partenerul, dar nu ne dăm seama că prin felul acesta îl putem îndepărta.
Un prim pas ar fi să conștientizezi că ai această tendință de a-ți controla partenerul. Unele traume din relațiile anterioare își pot serios amprenta asupra felului tău de a fi, iar dacă ți s-a întâmplat să fii rănită sau înșelată, atunci cu atât mai mult vei vrea să eviți o dezamăgire.
Amintește-ți că ești într-o relație și că fiecare trebuie să își exprime deschis părerile și sentimentele, fără a fi îngrădit.
Găsești mereu motive să îl critici
În ciuda faptului că la prima vedere par simple sugestii sau remarci aduse partenerului, ulterior acestea pot deveni deranjante și pot duce la conflicte serioase în cuplu. Critica nu este bună atunci când nu îi dai ocazia partenerului să se exprime liber și astfel îi poți anula încrederea în sine. În plus, făcând acest lucru, partenerul va crede că nu are nicio putere de decizie în relație. Încearcă să găsești o cale de mijloc prin care să îi spui ceea ce te deranjează la acțiunile lui, astfel încât să nu întâmpinați conflicte.
Il izolezi de prieteni și familie
O persoană are nevoie să petreacă timp și alături de familie și prieteni pentru sănătatea lui emoțională. Chiar dacă simți că este cel mai bun lucru pentru partenerul tău să fiți mereu împreună, în realitate nu faci decât să dezvolți un comportament obsesiv care îți va afecta conexiunea pe care o ai cu partenerul.
Îl faci constant să se simtă vinovat
Dacă s-a întâmplat ca ultima oară să vă certați din cauza lui, nu încerca ulterior să îi aduci aminte de asta pentru că îl vei face să se simtă în continuare vinovat, chiar dacă voi ați reușit să treceți peste. Caută în permanență să fii recunoscătoare pentru persoana pe care o ai lângă tine.
Ești geloasă fără motiv
Gelozia s-a dovedit în multe cazuri a fi un dușman extrem de mare în relațiile amoroase și nu numai. Practic, gelozia îți demonstrează că nu ai încredere în propria persoană și că ar trebui să lucrezi mult mai mult la dezvoltarea ta.
Nu îi oferi suficient spațiu
Fiecare partener resimte nevoie de a avea spațiu într-o relație. Iar asta nu trebuie să te facă să te gândești că poate constitui un motiv de despărțire sau că în acea perioadă partenerul tău poate începe o relație cu altcineva. Atât tu, cât și persoana cu care formezi un cuplu aveți nevoie de intimitate și de timp petrecut doar cu voi.
Citește și:
Comportamente deranjante pe care le au bărbații chiar dacă sunt într-o relație de cuplu asumată
Foto: PR