Crezi că bărbatul cu care te întâlnești este un mare mincinos? Semne mai clare sau subtile că ai dreptate

Nimeni nu ar vrea un partener de cuplu mincinos, iar unele lucruri pe care le face sau le zice duc în această direcție.

Crezi că bărbatul cu care te întâlnești este un mare mincinos? Semne mai clare sau subtile că ai dreptate

Încrederea în partenerul de cuplu nu se rezumă doar la infidelitate. Acesta este unul dintre multiplele aspecte. Mai există încrederea că îți este alături, te poți baza pe el, că își respectă cuvântul sau valorile și principiile despre care ați discutat în multiple ocazii. Încrederea că nu îți vrea răul, să profite de tine, încrederea că este onest, că nu este mincinos. Nu este sănătos să fii mereu în gardă, să cauți dovezi că minciuna este cea mai bună prietenă a sa, până la urmă nu te mai bucuri de niciun moment împreună. Hipervigilența este un pol, iar celălalt să ignori orice manifestare ce naște întrebări. Între ele e realitatea.

Foarte agresiv…

… când este confruntat. Ok, oricine poate greși, poate reda un adevăr așa cum și-l amintește sau mai precis cum l-a experimentat el. Un mincinos, când e pus în fața denaturării voite a adevărului, este defensiv până la violent verbal. Poate deveni chiar manipulativ, să ducă discuția în zona sentimentală, în care să îmbrace hainele unei victime acuzate pe nedrept, totul foarte dramatic și teatral.

Fir epic diferit

Ieșiți cu oameni diferiți, grupuri de prieteni diferite. Iar cu acele ocazii el povestește ceva anume. Doar că de la persoană la persoană povestea sa se schimbă, și nu doar detalii micuțe ci și aspecte importante. De multe ori rămân foarte puține lucruri comune în acele istorisiri variate.

Înflorește…

… experiența prin care a trecut singur sau poate chiar voi doi, împreună. Și o face cu o mare plăcere, cu zâmbetul pe buze. Gonflează ceea ce s-a întâmplat cu un scop precis, care îi complimentează imaginea în fața lumii, îi evidențiază presupuse calități. Are un talent de orator aparte și de multe ori convinge. Sau încearcă să și-l cizeleze, dar e atât de evidentă fabulația încât pică în penibil.

Enormități

Minciuna îi este așa de familiară încât capătă note apoteotice. Ceea ce minte este atât de puțin probabil să se întâmple încât nu l-ar crede nici un copil. Dar el insistă în veridicitatea celor spuse, deși sunt enormități.

Cerc social restrâns

E posibil ca un mincinos feroce să nu aibă prietenii de lungă durată, strânse, ci mai degrabă amiciții și acelea recente. Pe măsură ce a trecut timpul, oamenii din jurul său nu au fost mulțumiți de faptul că minte și ca atare au preferat să întrerupă legătura cu el complet sau să fie una cât se poate de superficială. Mai ales că mincinosul e și pasionat de bârfă și va transmite cu prima ocazie anumite secrete ce i-au fost încredințate. A văzut consecințele faptelor sale, dar nu îi pasă deoarece oricum este într-o semnificativă stare de detașare și nu poate crea o conexiune emoțională reală, empatia nefiind nici ea punctul său forte. Uneori este foarte săritor și vrea să ajute, dar face asta tot ca să se pună într-o lumină bună. Deci are legătură cu ce anume poate câștiga el, nu ce poate oferi real, fără un interes ascuns.

Citește și:
Îți spui că ești invizibilă? Ce greșeli faci astfel încât bărbații nu te observă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle