Consideri că așa te răzbuni? Comportamente pasiv-agresive care vă erodează cuplul

Ești convinsă că este soluția cea mai bună sau așa îi dai o lecție. Conștiente sau nu, comportamentele pasiv-agresive fac doar rău.

Consideri că așa te răzbuni? Comportamente pasiv-agresive care vă erodează cuplul

Nu ești o persoană agresivă și nu îți plac deloc conflictele. Cumva parcă îți este și teamă să te cerți, ori vezi asta ca pe un semn de slăbiciune. În ideea că nu ești capabilă să îți conții emoțiile sau un cuplu care se ceartă îl vezi ca și condamnat. Prin comportamente pasiv-agresive consideri că transmiți un mesaj fără prea multă dramă. Dar drama nu trebuie să fie zgomotoasă, iar mesajul acela nu este nici pe departe clar și nu vorbește despre cum te simți sau ce ai nevoie. E mai degrabă o formă de pedeapsă sau o răzbunare ce macină conexiunea emoțională dintre voi.

Limbajul non-verbal

Nu spui cu subiect și predicat ce te deranjează, nu ceri ce ai avea nevoie, nu îți exprimi părerea legat de alegerea pe care tu a-i face-o. Pur și simplu taci și lași corpul să vorbească pentru tine. Pe fața ta se citesc neplăcerea, dezacordul. Dacă ești întrebată ceva răspunzi monosilabic sau scurt cu da și nu. Dacă sunteți cu un grup de prieteni îți ignori partenerul sau chiar pe toată lumea retrăgându-te undeva. Poziția ta corporală este una închisă, orientată către ușă ca și cum ai vrea să fugi în următoarea secundă.

Nu mai ești la fel de comunicativă

Partenerul te sună, dar nu îi răspunzi și nici nu îl suni înapoi. La unele mesaje nu dai nicio replică, doar le citești. La altele poate răspunzi în afara subiectului. Aveți o discuție față în față? Din senin te ridici și pleci, oprind conversația brusc. Dacă ești întrebată ce s-a întâmplat afirmi că nimic sau că știe el foarte bine. Partenerul dorește să lămuriți lucrurile? Refuzi să te angajezi în clarificarea situației.

Înțepături

Nu vrei să creezi o ceartă imensă, dar nici să lași lucrurile așa. Iar în spirit de glumă îți înțepi partenerul cu fiecare ocazie. Poate chiar legat de ceva ce trebuie făcut oferi informații false, care nu duc nicăieri. Și îl determină pe el să depună efort, fără să fie nici cea mai mică șansă de finalitate în direcția care trebuie. Apoi partenerul realizează că l-ai indus în eroare intenționat, se enervează și încep discuțiile sau aplică el un comportament pasiv-agresiv deoarece e supărat sau consideră că ți-ai bătut joc de el.

Amânarea…

ori realizarea incompletă, deficitară, a unor sarcini mai mari sau mai mici mai e o metodă ce poate avea consecințe serioase. Poate că e necesar un răspuns legat de o achiziție importantă, ați găsit o casă care arată foarte bine, o mașină la un preț foarte bun, și le puteți pierde în contextul în care tu eviți să îți dai ok-ul pe achiziția respectivă. Știi că și le dorește mult și vrei să îl pedepsești. Ești supărată că este iresponsabil cu banii, tu ai făcut plățile în casă și poate că e necesară o vizită la medic pe care o tot reprogramezi deoarece nu vrei să îi ceri ajutorul.

Citește și:
Deși sunteți stabili financiar, vă este foarte teamă de sărăcie? Ce comportamente din cuplu vă fac să pierdeți controlul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle