Comunitatea de makeri din România produce viziere de protecție pentru medici, în contextul epuizării echipamentelor de protecție

Coronavirusul reprezintă o provocare mondială în continuă creștere reprezentând un risc pentru populație, dar mai ales pentru cadrele medicale și pentru tot personalul implicat în combaterea coronavirus. Pandemia a adus însă oamenii împreună: comunitatea de makeri sare în ajutor cu producția de viziere de protecție.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de persoane suspecte de infestarea cu coronavirus, stocurile vizierelor din comerț s-au epuizat rapid, așa că micii antreprenori s-au mobilizat pentru a-i sprijini pe cei aflați în prima linie. Viziere.ro a adunat laolaltă comunitatea de makeri și a realizat o matrice pentru realizarea de viziere de protecție.


„Până în acest moment am primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc gradual. Astfel, am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventăm, ci să adresăm o nevoie. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție', declară producătorii.


Ne-am gândit la ce putem face noi pentru cei aflați în prima linie, mai ales după ce s-a anunțat că inclusiv studenții de la medicină vor fi implicați. Mulți tind să vadă partea goală a paharului, dar trebuie să ne gândim la ce putem face bine, la cum putem ajuta', ne-a spus Cristiana Bogățeanu, reprezentant viziere.ro, care estimează că cererea va ajunge, în zilele următoare, la 50.000 de viziere, solicitările fiind constante.

Inițiatorul ideii este Mihai Toma: „Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări. Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere, dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de pe site'.

Pentru transparență, banii merg în contul Societății Studenților în Medicină din București. Până în prezent, comunitatea de makeri a strâns 3000 de euro în bani și echipamente de protecție și a primit sprijinul Băncii Transilvania, care s-a alăturat inițiativei.


„Avem solicitări din toată țara și sunt constante. Am primit solicitări de la medici din Cluj, București, Iași, de la spitale care nu mai aveau în dotare echipamente complete. Am analizat echipamentul de protecție și ne-am dat seama că putem realiza aceste viziere. Ele se poartă peste ochelarii de protecție și sunt foarte utile pentru că, prin forma lor, nu permit transmiterea de microbi prin salivă și nu se aburesc', a precizat Cristiana Bogățeanu.

Este recomandată dezinfectarea vizierelor de către utilizator la primire și după fiecare folosire. Viziera este o măsură de protecție suplimentară față de cele existente pe piață și nu deține în acest moment omologări.


„Ca studenți la medicină, este datoria noastră să fim parte şi să susținem inițiativele care pot sprijini eforturile naționale împotriva COVID19. Vizierele PET sunt cel mai bun exemplu de mobilizare de tineret pentru o soluție rapidă şi concretă de protecție a pacienților şi personalului medical. Încurajăm societatea civilă să susțină aceasta inițiativă non-profit şi voluntarii SSMB vor lucra alături de echipa de producție pentru a asigură că un număr cât mai mare de profesionişti beneficiază de viziere' – Rareș Baloi, Președinte SSMB.


PENTRU DONAȚII:
Beneficiar: Societatea Studenților în Medicină din București
Cod Fiscal: 18797296
Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901
Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti
Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET
Donatie minima recomandata: 10 RON

Citește și:
Shopping pentru bătrânei: cum fac cumpărături pentru vulnerabili 11 tineri care locuiesc în orașele de pe Valea Trotușului

Text: Mădălina Bătrînca
Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle