Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

A avea o relație serioasă presupune unirea a două vieți, iar când se întâmplă acest lucru compromisurile trebuie făcute de ambele părți.

Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

De la cele mai mici decizii, ca de exemplu ce fel de cereale să cumpărați la micul dejun, până la unele cu adevărat importante care vizează orașul în care vreți să vă mutați sau momentul în care v-ați dori să începeți o familie, flexibilitatea este cea mai mare virtute.

Există numeroase exemple de decizii, dar lăsând deoparte lucrurile care îți afectează în mod direct sănătatea sau siguranța, sunt anumite momente care te fac să te întrebi dacă e o idee bună să continui relația. Am pregătit o listă cu 10 compromisuri pe care nu ar trebui să le faci niciodată, indiferent cât de puternice sunt sentimentele tale pentru el!

1. Visele și țelurile tale

Mai ales în anii tinereții este extrem de important să îți urmezi visele cu încredere și pasiune. Dacă dorința ta este aceea de a deveni medic și primești o ofertă importantă de muncă într-un alt oraș, ar trebui să accepți job-ul. Dacă partenerul tău este matur și responsabil îți va respecta decizia și te va susține în visele tale. Dacă renunți la aspirațiile tale pentru o persoană, există posibillitatea să regreți asta mai târziu.

2. Valorile tale

Valorile pe care fiecare dintre noi le avem reprezintă fundamentul personalității noastre. Dacă, de exemplu, partenerul tău preferă să consume alcool, dar tu nu ești o persoană care să agreeze băutura și acest lucru vă afectează în mod negativ relația, este în regulă să îi dai un ultimatum. Experții în relații sunt de părere că ar trebui să îți respecți prioritățile și să îți dorești mereu să evoluezi. Dacă îți dorești să te căsătorești cu o persoană de o anumită religie, spre exemplu, așteaptă până când găsești ceea ce cauți.

3. Stilul tău de viață

Să presupunem că mereu ți-ai imaginat că vei avea 2 copii și o casă în suburbie, dar partenerul tău nu îți dorește nici copii, nici o casă în afara orașului. Viața pe care ți-o dorești poate părea sufocantă pentru cel de lângă tine, și un compromis nu ar face decât să lase pe unul dintre voi profund dezamăgit. Cea mai bună variantă în acest caz este să încheiați relația; nu are niciun sens să prelungiți un lucru dacă viziunile voastre asupra vieții pur și simplu nu se potrivesc.

4. Familia și prietenii tăi

Ai mare grijă la partenerii care încearcă să te îndepărteze de familie sau de prieteni! Este normal să vă vedeți mai rar și să petreci mai mult timp cu iubitul tău, dar dacă posesivitatea lui se extinde în așa măsură încât ajunge să te împiedice din a te întâlni cu cei dragi, e timpul să îți pui anumite întrebări. Relațiile sănătoase ar trebui să te ajute să fii mai fericită și mai sănătoasă din orice punct de vedere! Studiile arată că persoanele în vârstă care încă au o legătură strânsă cu prietenii sunt mai sănătoși și cu mult mai fericiți decât aceia care nu mai au prieteni.

5. Respectul

Cu toții ar trebui să vrem să ne simțim iubiți și respectați de către partener. Nu trebuie să accepți niciodată un limbaj violent sau un abuz de orice fel! O lipsă a comunicării sau a respectului îți poate afecta stima de sine și astfel, nu te vei putea simți respectată, așa cum meriți.

Citește și:
Greșelile majore pe care le fac femeile atunci când vine vorba de relații

6. Viața sexuală

Dacă și tu, și partenerul tău cădeți de acord asupra importanței intimității atât fizice, cât și emoționale, totul este perfect; dar în cazul în care părerile voastre diferă în legătură cu importanța sexului, iar el nu se ridică la nivelul așteptărilor tale, nu va deveni decât din ce în ce mai greu. Problemele din dormitor care nu sunt rezolvate la începutul relației duc la o viață sexuală nesatisfăcătoare și cel mai probabil la infidelitate.

7. Principiile tale

Cel mai des întâlnită problemă în cupluri este legată de flirturile unuia dintre parteneri cu terțe persoane. În ceea ce privește compromisurle legate de flirt, de obicei încep cu fraza „Tot la mine se întoarce seara acasă' sau „Este doar sociabil/ă'. Flirtul este un semn că partenerul tău are anumite dorințe (fie ele și la nivel social) pe care și le îndeplinește în altă parte. Nu face un astfel de compromis decât dacă, într-adevăr, nu te deranjează flirtul!

8. Genul de relație pe care ți-o dorești

Nu ar trebui niciodată ca partenerul să te oblige să faci lucruri pe care nu ți le dorești. De exemplu: o relație deschisă, un menage a trois, sau orice altceva care te face să te simți inconfortabil. Implicarea unei alte persoane în relația ta este o decizie importantă care poate crea gelozie și nu o legătură mai strânsă.

9. Nevoia ta de comunicare

„E foarte ocupat/ă', „Nu îi place să vorbească la telefon'. Când vine vorba de relații, comunicarea este unul dintre pilonii de rezistență! Dacă tu simți că ai vrea să discuți mai des cu partenerul tău, dar el aparent nu este de aceeași părere, ar putea reprezenta o problemă destul de importantă a relației. De cele mai multe ori ne folosim de scuze și acceptăm o comunicare precară în cuplu, chiar dacă acest lucru ne întristează. Adevarul este unul singur: ar trebui să reprezinți o prioritate!

10. Securitatea ta financiară

Mai ales dacă ai în plan să cumperi o casă, să faci un împrumut la bancă sau să te pensionezi mai devreme, securitatea ta financiară este un lucru important. Cheltuielile excesive ale partenerului sau neatenția cu care acesta își face alegerile financiare pot avea un impact destul de mare asupra relației voastre. Dacă simți că doar tu te implici financiar în relație, este timpul să te gândești la păstrarea separată a banilor sau la planificarea exactă a cheltuielilor comune!

Citește și:
Descoperă dacă EL este sufletul tău pereche, în 4 pași simpli

Text: Ruxandra Urziceanu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle