Comportamente pe care partenerul ți le prezintă ca dovadă de romantism, dar de fapt sunt abuz emoțional

Nu e grijă sau iubire prea multă, este pur și simplu abuz emoțional. Ce comportamente să nu confunzi cu ceva pozitiv.

Comportamente pe care partenerul ți le prezintă ca dovadă de romantism, dar de fapt sunt abuz emoțional

Vrei din toată inima ca relația să meargă bine. Partenerul de multe ori se poartă frumos, dar sunt și anumite comportamente care te deranjează, însă le găsești scuze și nu le adresezi. Nu îi explici că e prea mult, că sunt limite depășite brutal, că de fapt nu ține cont de tine și nu te poți manifesta natural, autentic. Îți zici că e romantism, dar în realitate sunt variate forme de abuz emoțional. Că poate ești tu exagerată, el e la nivel profund bine intenționat și de ce să tulburi liniștea cuplului cu discuții inutile. Doar că nu sunt inutile, ci niște granițe care te protejează. Iar liniștea din relație este aparentă, căci în interiorul tău poate fi o adevărată furtună pe care o ignori.

Izolarea

Zici că e romantic că nu vrea să te împartă cu nimeni. Nici cu prietenii tăi, nici cu familia ta. Treptat a facilitat o veritabilă izolare. Iar dacă mâine te desparți, te trezești efectiv singură. Deoarece și tu ai renunțat să menții relațiile cu oamenii care îți erau apropiați, sau ai făcut-o la un nivel superficial. Refuza să iasă cu prietenii tăi, să mergeți în vizită la familia ta, despre toată lumea spunea lucruri rele, le găsea defecte. Iar când tu doreai să îți faci program cu ei se supăra că îl lași singur și se bosumfla sau aglomera foarte tare ziua încât petreceai extrem de puțin timp cu ei.

Gelozia

Te bucuri că se inflamează dacă un bărbat doar se uită la tine și a cerut acces asupra telefonului tău, conversațiilor tale, conturilor de social media. Și i-ai permis asta, doar nu ai nimic de ascuns, nu? În același timp trebuie să știe tot timpul ceea ce faci, iar dacă te-ai abătut chiar și puțin de la programul cunoscut, fără să îl informezi, se pornește un conflict uriaș.

Controlul…

… atinge cote maxime și se poate extinde și în ceea ce privește deciziile tale în plan profesional, cum anume îți vopsești și aranjezi părul, felul în care te îmbraci. Nu e implicare în toate aspectele existenței tale, ci doar o etalare și exercitare a puterii. Desigur că într-o relație ții cont de părerea omului de lângă tine, dar aici este vorba doar despre a te supune cerințelor lui și atât. Nu este exclus să folosească aplicații de localizare sau monitorizare a activităților tale în online. Să îți spună în față că le-a instalat sau să o facă pe ascuns.

Amenințările

Aici e foarte creativ. Spune că nu poate trăi fără tine și e dispus chiar să își dea sau să își ia viața. Spune că îți face probleme la serviciu sau cu familia, că devine mai rece sau indiferent și schimbă foaia să vezi ce înseamnă un bărbat rău. Știe exact pe ce butoane să apese astfel încât să inducă teamă sau vinovăție. Țipă foarte tare, este extrem de volatil și te gândești că se comportă astfel deoarece îi pasă de tine și de relația voastră.

Citește și:
Nu vrei să îl părăsești pentru că aveți copii? De ce toată lumea pierde din această alegere

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle