Comportamente în cuplu care îți împlinesc nevoia de siguranță

Siguranța este o nevoie emoțională de bază care este esențial să fie împlinită în relația voastră de cuplu.

Comportamente în cuplu care îți împlinesc nevoia de siguranță

Când spui siguranță poate că prima valență care îți vine în minte este siguranța fizică, să fii protejată, să știi că nu ți se poate întâmpla nimic rău, că partenerul nu te rănește fizic sau nu te pune în situații în care ai putea păți ceva. Dar este și siguranța emoțională în care nu te temi că partenerul te va abandona sau părăsi, în care știi că nu se va folosi de vulnerabilitățile tale ca să îți facă rău, în care nu îți va împărtăși secretele tuturor. Desigur și partenerul necesită din partea ta împlinirea aceleiași nevoi, căci setul de nevoi emoționale de bază ni se aplică tuturor. Mai departe, iată ce poate face partenerul în relație cu tine astfel încât să te simți în siguranță alături de el.

Asumarea

Nu mai sunteți copii ca să îți trimită un bilețel prins în guma de șters, în care să te întrebe dacă vrei să fii prietena lui. Dar a discutat cu tine despre natura relației voastre, faptul că și-o asumă în întregime, că este o relație de cuplu serioasă, adevărată, nu ceva pasager, relaxat, o prietenie cu beneficii.

Reasigurările

Este imposibil ca partenerul să păstreze tot timpul același nivel de exprimare a afecțiunii sau să se comporte și după 3 ani împreună ca în primul an de relație. Poate că este obosit, stresat, poate că este foarte confortabil în cuplul vostru sau nici nu își pune problema că tu te-ai putea îndoi de sentimentele lui. Și nici nu reacționează ca și cum ar fi deranjat dacă tu verifici cu el gradul său de satisfacție în cuplu sau preferi să lămurești o situație care ție îți ridică semne de întrebare și ți-a activat rana abandonului.

Setarea de reguli ale relației

Nu lăsați să se desfășoare relația la voia întâmplării. Da, unele limite sunt reglate pe parcurs, din mers, dar altele sunt trasate încă de la început. Adică ați vorbit despre ce este permis și ce nu, ce vă deranjează pe fiecare și ați negociat o zonă de mijloc.

Se ține de cuvânt

Ceea ce a fost agreat, așa rămâne. Aici este împlinită în același timp și nevoia de predictibilitate, căci nu apar surprize în comportamentul său care să te șocheze. Ești liniștită că este un bărbat de cuvânt și asta aduce cu sine și sentimentul de siguranță.

Ține cont de ce te rănește

A făcut anumite greșeli, i-ai comunicat ce ai avea nevoie din partea lui și nu este nimic neclar legat de ce are sau aveți amândoi de făcut mai departe. Iar aceste direcții sunt respectate, e atent să nu repete ce știe deja că te rănește.

Nu e egoist…

… nu contează doar ce vrea el, ci părerea ta e importantă pentru el, ceea ce vrei și tu de asemenea contează. Caută să își alinieze programul cu al tău, pasiunile cu ale tale, să fie implicat adecvat în universul tău (părinți, prieteni etc.). Toate astea arată că te vrea și, desigur, te simți în siguranță.

Citește și:
Comportamente ale partenerului care îți arată că e timpul să aveți o discuție serioasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle