Comportamente care îți arată încă de la început că nu e partenerul cu care poți construi o relație sănătoasă

Îți dorești mult o relație cât mai sănătoasă, dar indiferent cât de bune sunt intențiile tale, e important să ai și cu cine.

Comportamente care îți arată încă de la început că nu e partenerul cu care poți construi o relație sănătoasă

Știi exact ce vrei de la o relație de cuplu, de la un partener. Și, implicit, știi și ce nu vrei. Nu te încântă deloc joculețele psihologice, situațiile complicate care se elucidează după luni sau chiar ani de suferință, și nici relaționări lejere de tip partener cu beneficii. Vrei clar o relație asumată și o persoană cu care poți construi asta, o relație sănătoasă la care în mod evident e necesar să munciți împreună. Iar pe principiul încercare și eroare, apoi încercare, e important să nu te descurajezi și să fii atentă să îl cunoști pe partener, plus cât timp și energie investești în funcție de semnalele de alarmă primite. Deoarece sunt unele care îți arată e mai bine mergi pe drumul tău, singură, cât mai rapid.

Minciuna

Sunt detalii cu adevărat semnificative despre viața lui pe care ți le ascunde voit, deci minciuna prin omisiune, ori pe care le prezintă total diferit decât sunt ele în realitate. Uneori prezintă părți din adevăr și pe restul le creionează așa cum îi convine. Cum ai putea avea încredere mai departe în ceea ce spune?

Instabilitatea

Acum te vrea și e sigur că își dorește un viitor cu tine, acum bate în retragere și spune că nu poate face asta, deoarece are semne de întrebare în ceea ce privește compatibilitatea dintre voi ori efortul pe care trebuie să îl depună pentru a menține relația. Și aveți aceeași discuție iar și iar și iar, încât instabilitatea lui devine o normalitate și o trăsătură definitorie a cuplului vostru. E transparent și comunicați specific pe acest subiect, sau extragi tu informațiile cu cleștele. La nivel comportamental e cât se poate de evidentă trecerea aceasta de la cald la rece. E tandru versus foarte distant, foarte prezent și implicat versus retras, aproape că nu mai dă niciun semn.

Impulsivitatea

Nu, nu este spontaneitatea fermecătoare care vă scoate din rutină, deși la început de ce rutină sau plictiseală să vorbim… Este o formă de imprevizibilitate care și ea îți dă instabilitate, întrucât nu ai nici cea mai vagă idee la ce să te aștepți. Deciziile lui nu sunt analizate matur, se aruncă cu capul înainte fie că apoi regretă sau nu. Își dă demisia brusc, deși nu are o altă variantă. Te cunoaște de foarte puțin timp și îți propune deja să vă mutați împreună. Cheltuie toți banii pe care îi are fără să se gândească cum se descurcă ulterior.

Nu ține minte lucruri importante…

… chiar dacă i le menționezi de mai multe ori, și chiar sunt chestiuni serioase. Efectiv nu te aude ori te ascultă de-a dreptul superficial, fiind concentrat mai mult pe ce vrea el să îți zică, iar tu să fii cea care îl asculți cu maxim interes. Poate uneori chiar îți face promisiuni în legătură cu sprijinul de care ai nevoie pentru acele lucruri, dar, desigur, omite să ți-l mai acorde.

Focus pe negativ

Nu doar că este foarte anxios și agitat, iritat, dar și în ceea ce te privește pune o foarte mare presiune pe tine fără să existe perspectiva negocierii și a unui compromis. Vede doar în nuanțe de gri închis și negru, iar nemulțumirile nu vin năvală încă de la început, nu e relația atât de veche pentru asta. Dar aruncă diverse critici deranjante, fără să fie constructive sau ambalate cu blândețe.

Citește și:
Credințe eronate care te fac să rămâi într-o relație toxică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle