Comportamente care îți arată că nu ești pregătită pentru o relație și mai ai nevoie de timp să te vindeci

Nu știi dacă e momentul pentru o nouă relație? Criterii în funcție de care poți să îți evaluezi disponibilitatea emoțională.

Ai suferit cum nu credeai că este posibil după ce de-a lungul timpului ai mai avut dezamăgiri în dragoste. Sau nu ai simțit nicio clipă că îți este dor de el, nu ai regretat nimic din relație, nu ai plâns absența fostului partener, ci mai degrabă regreți investiția de timp și de efort într-o persoană care nu era capabilă să îți ofere ce ai tu nevoie. De aici e important să îți iei lecțiile necesare. Ce să faci diferit data viitoare? Când ar fi util să te oprești, fără să încerci iar și iar luni sau chiar poate ani ca să fie bine?


Cum să pui limite mai clare și cum să ceri mai ferm? Când și cum observi că te duci pe panta capitulării, în care renunți la tine în favoarea partenerului? Cum să vezi mai limpede discrepanța între ceea ce zice și ceea ce face, fără să te mai agăți de speranța schimbării? Apoi, în ceea ce privește o nouă relație de cuplu, e sănătos să te evaluezi dacă te poți implica, fără să te forțezi într-o direcție pentru care poate că încă nu a sosit momentul.

Epuizare

Poate că uneori o percepi ca pe o epuizare fizică, dar oboseala este de fapt de natură psihică. Ai muncit mult pentru relația pe care ai avut-o, de fapt ai depus efort cât pentru doi oameni, deoarece partenerul nu își îndeplinea partea lui de responsabilitate în cuplu. Ai depus efort și să te autoreglezi mereu, ori de câte ori fostul partener te rănea, era răutăcios, răzbunător, extrem de critic sau prin exigența sa cerea de la tine lucruri imposibil de realizat doar de un singur om și în 24 de ore. E ok să iei o pauză, să ai grijă de tine, să te încarci, iar când ai resurse pentru o nouă poveste în doi să îți manifești disponibilitatea.


Dating pe repede înainte

Concluzia e ca ai pierdut timpul suficient, trec anii pe lângă și vrei musai o relație. Una pe care tinzi să o forțezi sau să o cauți asiduu fără a investi în ea corect și sănătos. Diferite persoane pe care le cunoști la ieșirile în oraș, cu care maxim te vezi de două ori și apoi renunți. Flirturi pe bandă rulantă, în care la final nici nu îți dai numărul de telefon. Discuții pe aplicațiile de dating cu mai multe persoane în același timp, pe care nici nu vrei să le vezi în carne și oase sau să vă auziți telefonic. Este o formă de autoliniștire ce are în spate teama de singurătate, suferința.

Refuzi din start

Nici nu vrei să auzi de un nou partener sau să începi să ieși. Inclusiv libidoul parcă nu există, efectiv ai zero dorință sexuală. Vrea cineva să te pună în contact cu o persoană cu care crede că te-ai potrivi? Ți se pare cea mai proastă idee posibilă. Pauza de la bărbați o vezi ca pe zona de confort în care vrei să fii momentan.


Te cerți în gând…

… cu fostul. Nu ca o formă de împăcare, de contact imaginar. Ci furie pură, nedreptatea, nevoia de a te apăra de el și de toate lucrurile rele pe care le-a făcut în relația cu tine. Cumva încerci să instaurezi dreptatea, să te protejezi, să îți reiei puterea. Deci mai ai de procesat și de vindecat emoțional.

Citește și:
Ești nefericită? Ce impact are asupra ta gradul scăzut de satisfacție în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle