Comentariile negative despre femeile divorțate te scot din minți? Cum să le faci față

Intri în categoria femei divorțate, iar răutățile celor din jur chiar te afectează. Strategii să ai grijă de tine.

Comentariile negative despre femeile divorțate te scot din minți? Cum să le faci față

Este de-a dreptul enervant că până și astăzi, când divorțul nu mai e o stigmă, femeile divorțate se lovesc de prejudecăți, de remarci lipsite de respect care rănesc, sau de intruziune. Și cum unele reacții sau abordări nu sunt nicidecum în acord cu nevoile tale emoționale, e necesar să pui limite și să te protejezi în modul cel mai bun pentru tine.

Atenție la dezvăluiri

Uneori pur și simplu te ia valul, e un context social unde cineva devine vulnerabil și faci și tu la fel. Vorbești despre experiența ta intimă, cu ceea ce a presupus divorțul pentru tine. Ca apoi acele informații să fie răstălmăcite, transmise mai departe fără acordul tău. Doar că nu e un cadru atât de personal, ori oamenii aceia nu fac parte din grupul tău de apropiați. Sunt simple cunoștințe sau de-a dreptul niște străini. Oare obișnuiești să… spui prea multe despre tine, prea repede și ți s-a mai reflectat asta în trecut? Ce câștigi și ce pierzi? Observă acest tipar și înainte de a spune foarte multe detalii despre tine fă o scurtă analiză dacă e cazul să faci asta sau nu.

Alege-ți luptele

Remarci încărcate de sarcasm, ironii sau răutăți evidente. Toate acestea sunt niște modalități de atac la care are sens sau nu să răspunzi. Iar dacă o faci contează mult și maniera în care procedezi, de la blândețe până la fermitate ce nu lasă loc de discuții. Câteodată dacă te angrenezi într-o luptă ea se transformă într-un război ce îți consumă inutil resursele, iar celălalt oricum nu înțelege nimic. Și nici nu e treaba ta să îl educi sau să te străduiești să-i schimbi perspectiva. Te vei lovi și de mai multe rezistențe, poate chiar de lipsă de empatie, deci incapacitatea reală de a percepe experiența altcuiva.

Cine e cel care face comentariile

Dacă te uiți mai atent la persoana care face acele remarci, fie femeie, fie bărbat, vei înțelege și mai bine că efectiv nu este vorba despre tine, ci despre ea. Oare se simte amenințată de faptul că ești o femeie divorțată, deci singură? Pentru ea a fi căsătorită este realizarea supremă în viață, validarea maximă? Are viziuni tradiționaliste în care femeia este subjugată bărbatului și nu iese din relație orice s-ar întâmpla?

Ce declanșează în tine?

Dacă cineva strigă la tine că ești urâtă, iar tu te consideri o femeie atractivă, ceea ce ți-a zis nu doar că nu te va afecta, poate chiar ți se va părea hilar. Deci umorul poate fi o modalitate de a răspunde comentariilor legate de statutul tău marital. Dar ce se întâmplă când este cu adevărat deranjant? Poate că a fost încălcată nevoia de respect, și chiar dacă tu nu crezi ce spune celălalt, să fie total inadecvată remarca sa.

Apoi mai e varianta în care inconștient ești de acord cu acea critică sau ea îți accentuează criticile pe care deja ți le aduci singură. Ce trebuie să faci în legătură cu critica personală? Să te îndepărtezi cât mai mult de ea, deoarece este un bullying intern. Celălalt îți plânge de milă și îți prevede un viitor singură și nefericită? Mare atenție la spiralarea pe catastrofizare dacă știi că ai un fond anxios.

Citește și:
Nu înțelegi de ce relațiile tale se termină după doar câteva luni? Aspecte pe care trebuie să le analizezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle