Cele mai proaste filme adaptate după jocuri video, cu care nu ar trebui să îți pierzi timpul

Filmele adaptate după jocuri video nu au o reputație prea grozavă la Hollywood. La fel ca și în cazul filmelor realizate după benzi desenate, industria s-a străduit să găsească o formulă de succes, dar de cele mai multe ori aceste pelicule s-au dovedit a fi eșecuri de renume.

Din fericire, mulțumită unor producții precum „Sonic the Hedgehog' și „The Super Mario Bros. Movie', filmele adaptate după jocuri video au revenit cu forțe noi și par a găsi în sfârșit echilibrul potrivit între nevoile fanilor și ale realizatorilor de film. Însă, noi nu îți vom vorbi despre pelicule de succes, ba din contră, despre cele mai proaste adaptări ale jocurilor video, care au dezamăgit atât fanii, cât și criticii.


Max Payne

La începutul anilor 2000, seria de jocuri video „Max Payne' i-a încântat pe jucătorii pasionați de arme. La momentul lansării primului joc, „The Matrix' era extrem de popular, iar jucătorii au fost deosebit de impresionați de tactica de luptă „Bullet Time', în care timpul încetinește, astfel încât Max să își poată împușca inamicii în timp ce se învârtea prin aer. Datorită succesului global al jocurilor, o adaptare a acestora a ajuns în cinematografe în 2008.


Regizat de John Moore și cu Mark Wahlberg în rolul lui Max Payne alături de Mila Kunis și Ludacris, primele fotografii și trailerul filmului au creat senzația că echipa a înțeles tonul jocurilor. În plus, distribuția lui Wahlberg în rolul principal a atras, de asemenea, laude de la fanii francizei, deoarece era un star de acțiune foarte apreciat. Din păcate, când a fost lansat „Max Payne', mulți fani și-au dorit să fi putut folosi tehnica „Bullet Time' pentru a încetini filmul și a scăpa din cinema înainte de a viziona mai departe. Criticile au curs ulterior, toată lumea declarându-se dezamăgită de rezultat.


Street Fighter

„Street Fighter' din 1994 cu siguranță nu este un film plictisitor, sub nicio formă. Regizat de Steven E. de Souza, autor al clasicelor pelicule de acțiune precum „Die Hard' și „Commando', și cu Jean-Claude Van Damme în rolul colonelului William Guile și Raul Julia în rolul lui M. Bison, filmul este prima adaptare a popularei francize de jocuri video.


Cea mai mare problemă a peliculei o reprezintă faptul că are mult prea multe personaje și intrigi complicate. Regizorul a susținut într-un interviu acordat Polygon că acest lucru a fost cauzat de presiunea venită din partea directorilor casei de producție, în ciuda eforturilor sale de de a încerca să facă scenariul mai coerent. Nici filmul nu a fost un succes în rândul criticilor, deoarece a adunat un rating de aprobare de 11% pentru Rotten Tomatoes.

Deși nu s-a bucurat de succes, „Street Fighter' a devenit o peliculă cult în anii de după lansare, în mare parte datorită interpretării lui Raul Julia. Însă, toți cei care au crezut că acest film este un eșec de proporții pentru franciză, cu siguranță nu se așteptau ca următorul film, „Street Fighter: Legenda lui Chun-Li', să fie de-a dreptul un dezastru.


Wing Commander

Cu acțiunea amplasată în viitor și centrat în jurul războaielor spațiale, „Wing Commander' este o serie de jocuri video care i-a cucerit pe fanii „Star Wars' care visează să devină piloți de luptă. După ce au dominat anii 1990 cu mai multe sequel-uri și prequel-uri și chiar cu apariția lui Mark Hamill, jocurile și-au croit drum în showbiz sub forma unui film, în 1999.

Regizat de Chris Roberts, cu Freddie Prinze Jr., Matthew Lillard și Saffron Burrows, „Wing Commander' avea tot potențialul de a fi următorul mare hit SF. Din păcate, adaptarea jocului video a fost mai mult Jar Jar Binks decât Jedi Master, fiind o mare dezamăgire pentru fani, dar și pentru critici. Nici măcar Prinze nu a avut multe lucruri frumoase de spus despre film, recunoscând că îi displace total rezultatul.


Hitman: Agent 47

„Hitman' din 2007 nu a fost, sub nicio formă, o adaptare minunată a unui joc video. De fapt, a ratat cu puțin această listă. Cu toate acestea, pelicula din 2015 „Hitman: Agent 47' a decis să îi arate precedentului film cum trebuie procedat pentru a fi declarat un eșec. Se pare că Paul Walker urma să-l interpreteze pe Agentul 47 înainte de moartea sa în 2013, iar apoi Rupert Friend a fost cooptat în acest proiect ca vedetă principală.

În loc să se inspire din nuanța de thriller de spionaj a seriei de jocuri video, filmul regizat de Aleksander Bach este doar o peliculă de acțiune tipică, cu lupte de dragul luptelor. Desigur, această formulă nu a uimit criticii, obținând un rating de 8% pe Rotten Tomatoes, dar publicul a fost mult mai amabil cu filmul și i-a dat un rating de 40%.


BloodRayne

Jocul video cu vampiri „BloodRayne' și-a atras un număr uriaș de fanii și a primit o continuare doi ani mai târziu. Cu un astfel de impact pozitiv, fanii au sperat că regizorul „Underworld' va aborda acest proiect. În schimb, Uwe Boll a fost cel care a regizat filmul. Totuși, Boll a făcut câteva lucruri chiar aici. În primul rând, a distribuit-o pe Kristanna Loken în rolul Rayne. Nu numai că actrița semăna foarte mult cu personajul din jocul video, dar recent interpretase și un rol principal ca T-X în „Terminator 3: Rise of the Machines'. În plus, distribuția secundară includea actori precum Ben Kingsley, Michelle Rodriguez și Michael Madsen.


În ciuda tuturor promisiunilor de acțiune cu vampiri, „BloodRayne' a virat pe aceeași cale ca și alte filme regizate de Boll și anume direct într-o mlaștină. Nici fanii, dar nici criticii nu au fost îndrăgostiți de film, iar acesta a primit un scor de doar 4% pe Rotten Tomatoes. În ciuda faptului că nimănui nu i-a plăcut și „BloodRayne' a eșuat la box office, Boll a făcut două sequels, care au ajuns însă direct pe casetele video.

Mortal Kombat: Annihilation

În 1995, regizorul Paul W. S. Anderson a făcut ceva de neconceput: a făcut o adaptare a unui joc video pe care majoritatea fanilor îl iubeau. Primul film „Mortal Kombat' a fost un succes major, combinând tot ce le-a plăcut fanilor de jocuri video într-un film plin de distracție și de acțiune. După ce a câștigat peste 120 de milioane de dolari la box office dintr-un buget de 20 de milioane de dolari, o continuare nu a fost doar posibilă, ci și inevitabilă.


Lansat la doi ani după filmul original, „Mortal Kombat: Annihilation' a primit un buget sporit de 30 de milioane de dolari. Cu toate acestea, a avut și câteva obstacole de depășit. Anderson nu s-a întors ca regizor și mulți dintre membrii distribuției principale au decis, de asemenea, să nu revină. Chiar și așa, acestea nu sunt cele mai mari probleme ale filmului, deoarece povestea este cam subțire. Este plin cu mult prea multe personaje, iar evenimentele au loc din, bine, ce motive? Efectele speciale este atroce, personajele acționează fără niciun motiv, iar dialogul este ridicol de prost, cu replici precum: „Păcat că… vei muri'. Criticii și fanii au decimat acest film și nici la box office nu a fost un succes, ci doar a câștigat puțin peste 50 de milioane de dolari și, prin urmare, a înghețat seria de filme „MK' pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

Un joc video fantastic nu ar trebui să fie prea greu de adaptat pentru marele ecran, nu? La urma urmei, există tradiție, personaje consacrate și premisa de bază a jocului video ca lumină călăuzitoare. Cu toate acestea, în modul clasic al regizorului Uwe Boll, el a ales să-l transforme în propriul său proiect de companie când a regizat adaptarea din 2007 a „Dungeon Siege'. Filmul lui Boll, „In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale', nu a fost un efort prea ieftin. Producția a costat 60 de milioane de dolari și are o distribuție formată din Jason Statham, Leelee Sobieski, John Rhys-Davies și Ron Perlman.

În ciuda costului ridicat de producție și a numelor mari atașate filmului, „In the Name of the King' pare o versiune mai sărăcăcioasă a „Stăpânul inelelor'. Problema este că nici măcar nu este amuzant ca „Sharknado' sau jucăuș ca „Avengers Grimm'. De fapt, consensul critic general a fost că este doar „blah'. Incredibil, în ciuda faptului că filmul a câștigat doar 13 milioane de dolari la box office-ul global, Boll a făcut încă două sequels cu Dolph Lundgren și Dominic Purcell în roluri principale.

House of the Dead

Înainte de „The Walking Dead', a existat „The House of the Dead'. Jocul video a fost extrem de popular, jucătorii întrecându-se în a-i împușca în cap pe acești zombi și pentru a le face creierul să explodeze. Având în vedere modul în care filmele cu zombi și cele de groază merg mână în mână, a făcut tot sensul din lume ca „House of the Dead' să fie adaptat pentru marele ecran.

Tratând filmul din 2003 ca pe un prequel, Uwe Boll a insuflat o ambianță plină de acțiune și groază în film. Și cu zombi fiind la modă la acea vreme, existau mari așteptări ca această adaptare să atragă tipurile potrivite de publicitate pentru viitoarele filme bazate pe jocuri video de supraviețuire. Părea un succes ușor pentru toți cei implicați. În schimb, „House of the Dead' a devenit ceea ce BBC a descris drept „atât de rău încât ar putea intra în istorie drept unul dintre cele mai proaste filme cu zombi făcute vreodată'.

Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Chiar dacă „Street Fighter' din 1994 nu a fost lăudat ca un campion al genului, a câștigat o sumă considerabilă de bani la box office, încasând aproape 100 de milioane de dolari pentru un buget de 35 de milioane de dolari. O continuare a fost întotdeauna o posibilitate – și aproape s-a întâmplat cu Jean-Claude Van Damme revenind alături de colegul său din „Universal Soldier', Dolph Lundgren. Cu toate acestea, acel proiect a dispărut în tăcere și o poveste diferită s-a dezvoltat pe fundal. Acesta s-a concentrat pe personajul popular Chun-Li, în timp ce prezenta și câteva alte personaje notabile din jocul video.

În 2009, a fost lansat „Street Fighter: The Legend of Chun-Li', cu actrița din „Smallville', Kristin Kreuk, în rolul lui Chun-Li, Neal McDonough în rolul lui M. Bison și o distribuție de stele în rolurile secundare rămase. De îndată ce filmul a avut premiera, a fost desființat de critici, iar fanii au dezaprobat la unison pelicula.

Alone in the Dark

Pelicula „Alone in the Dark' din 2005, regizată de Uwe Boll, nu este doar considerată cea mai proastă adaptare a unui joc video din toate timpurile, potrivit Rotten Tomatoes, dar este, de asemenea, considerat unul dintre cele mai proaste filme făcute vreodată.

Cu toate acestea, avea toate ingredientele pentru a fi cel puțin un succes moderat: o distribuție recunoscută, cu Christian Slater, Tara Reid și Stephen Dorff, o atmosferă înfiorătoare, un film bazat pe unul dintre strămoșii genului survival horror. Problema a constat în execuția precară a tuturor acestor elemente, lucru care a dus la un eșec răsunător.

Citește și:
Cupluri de celebrități care au ales nume neobișnuite pentru copiii lor

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle