Cele mai bune seriale noi ale anului 2024 (până acum), pe care nu trebuie să le ratezi

Nu ai planuri stabilite pentru perioada aceasta? Producătorii de seriale vin către noi cu o mulțime de noutăți, care de care mai interesante.

Dacă erai în căutarea unui motiv pentru a sta în fața televizorului sau a laptopului în zilele următoare, avem noi câteva sugestii de seriale pentru tine. Te avertizăm: dau dependență!

True Detective: Night Country

După o îndelungată așteptare, cel de-al patrulea sezon al seriei True Detective, creată de Nic Pizzolatto, a ajuns în cele din urmă pe HBO. Acțiunea se petrece într-un orășel fictiv din Alaska, unde opt membri ai unei echipe de cercetare dispar fără urmă. Investigația este condusă de detectivele Liz Danvers și Evangeline Navarro (Jodie Foster și Kali Reis), iar ritmul acțiunii și misterele te vor ține cu sufletul la gură.

Disponibil pe HBO Max

Palm Royale

Cum ar fi dacă toate actrițele de comedie pe care le preferi s-ar asocia pentru a face un serial savuros cu iz de telenovelă? Ai avea Palm Royale, noua producție cu Kristen Wiig în rolul lui Maxine Dellacorte-Simmons, o fostă miss care încearcă să escaladeze pe culmile nobilității din Palm Beach. În timpul verii fatidice a anului 1969, Maxine își face drum spre înalta societate datorită legăturii pe care o are cu mătușa soțului ei, aflată acum în comă, regina neîncoronată din Palm Beach, jucată fabulos de legendara Carol Burnett. Distribuția este completată de Laura Dern (prietena puțin probabilă, dar cu multe secrete), Allison Janney (cel mai mare dușman) și Ricky Martin (un barman ce are o legătură secretă cu Norma). Splendid din punct de vedere vizual și plin de momente extrem de distractive, Palm Royale este locul în care se întâlnesc satira socială și schimbările imprevizibile de situație.

Disponibil pe Apple TV+

Fallout

Serialele adaptate după jocuri video sunt de obicei sortite eșecului – chiar dacă The Last of Us de la HBO a fost un adevărat hit în 2023 (și a fost reînnoit pentru un al doilea sezon). Adaptarea Prime Video a jocului post-apocaliptic Fallout îi are ca producători executivi pe Jonathan Nolan și Lisa Joy (care ne-au adus Westworld), iar serialul este ireverențios, distractiv, un mix interesant de acțiune cu roboți, cowboys, haos și o lume extrem de ciudată.

Disponibil pe Prime Video

3 Body Problem

Decizia crucială luată de o tânără femeie în China anilor ’60 reverberează în spațiu și timp până în zilele noastre. În timp ce legile naturii se destramă inexplicabil, un grup strâns de oameni de știință geniali își unesc forțele cu un detectiv cu metode mai neortodoxe pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii. Distribuția serialului (în ordine alfabetică): Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong și Jonathan Pryce.

Disponibil pe Netflix

A Gentleman in Moscow

În serialul Un gentleman la Moscova, Ewan McGregor (franciza Star Wars, Halston, Trainspotting) joacă rolul contelui Alexander Rostov care, în urma Revoluției Ruse, constată că trecutul său aristocratic îl plasează de partea „greșită” a istoriei. Cruțat de la execuție, el este obligat de un tribunal sovietic să locuiască în mansarda opulentului Hotel Metropol și amenințat cu moartea dacă va mai ieși vreodată afară. Pe măsură ce anii trec și unele dintre cele mai zbuciumate episoade din istoria Rusiei au loc în fața hotelului, situația precară a lui Rostov îi oferă acces spre o lume mult mai mare, cea a descoperirilor emoționale. În timp ce își clădește o viață nouă închis între zidurile hotelului, Rostov descoperă adevărata valoare a prieteniei, a familiei și a iubirii.

Disponibil pe Skyshowtime

Shōgun

Fiind ca un joc de șah tensionat între facțiuni puternice de războinici care caută controlul asupra unui tărâm feudal, comparațiile cu Game of Thrones sunt inevitabile. Dar Shōgun își arată potențialul brutal chiar din primul episod – care oferă trădări, decapitari și chiar moarte prin fierbere. Inspirat de evenimente istorice reale din punctul culminant al perioadei „Warring States” din Japonia (aproximativ 1600) și bazat, de altfel, pe romanul de succes internațional al lui James Clavell din 1975 (adaptat anterior ca miniserie TV de mare succes în 1980), puterea lui Shōgun constă în povestiri, imagini bogate, producție spectaculoasă și interpretări ireproșabile ale actorilor Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Anna Sawai și Cosmo Jarvis. Este o dramă istorică captivantă și captivantă – și probabil unul dintre cele mai bune seriale ale anului.

Disponibil pe Disney+

One Day

Este aceasta versiunea perfectă a unei povești de dragoste moderne, dar clasice? Ambika Mod și Leo Woodall (The White Lotus) sunt perfecți ca Emma și Dexter, doi studenți care se întâlnesc pe 15 iulie 1988 și pe care îi întâlnim din nou în aceeași zi în următoarele două decenii. Salturile în timp care fac ca romanul lui David Nicholls să fie atât de unic adaugă dramă și incertitudine unei povești de dragoste care este, pe rând, amuzantă și sfâșietoare. Și printre toate nopțile de club și alegerile teribile în materie de modă, există și aici o profunzime reală, cu diferențele de clasă, abuzul de droguri, infidelitatea și moartea, toate abordate frontal.

Disponibil pe Netflix

Feud: Capote vs. the Swans

În 1975, Truman Capote a publicat un articol care a dezvăluit secretele multora dintre asociații săi din înalta societate, declanșând un scandal de proporții. Despre asta este vorba în Capote vs. The Swans, care marchează a doua parte din seria de antologie Feud a lui Ryan Murphy. Întreaga distribuție – care le include Naomi Watts, Chloë Sevigny, Demi Moore și pe Tom Hollander în rolul lui Capote – oferă adevărate momente memorabile care te vor face să tânjești la viața elitistă de altădată.

Disponibil pe Prime Video și Hulu

Ripley

La începutul anilor ’60, în New York, escrocul Tom Ripley este angajat de un bogătaș să călătorească în Italia pentru a încerca să-l convingă pe fiul său vagabond să se întoarcă acasă. Acceptarea slujbei de către Tom este primul pas spre o viață marcată de înșelăciune, fraudă și crimă. Miniserialul dramatic se bazează pe romanele de succes ale Patriciei Highsmith, în care personajul principal este Tom Ripley. Andrew Scott îl întruchipează pe Tom Ripley, Dakota Fanning este Marge Sherwood, iar Johnny Flynn interpretează rolul lui Dickie Greenleaf. Din distribuție mai fac parte: Eliot Sumner, Maurizio Lombardi, Margherita Buy, John Malkovich, Kenneth Lonergan și Ann Cusack.

Disponibil pe Netflix

The Regime

Kate Winslet devine cancelara Elena Vernham în „Regimul” („The Regime”)! Având-o în rolul principal pe câștigătoarea premiilor Oscar și Emmy, această miniserie politică în șase episoade, plină de umor negru, spune povestea unui an petrecut între zidurile palatului unui regim autoritar modern, în timp ce acesta începe să se destrame. Lideră a unei națiuni fictive din „Europa de Mijloc”, cancelara Elena Vernham (Kate Winslet) nu a mai părăsit palatul de ceva vreme… și a devenit din ce în ce mai paranoică și instabilă. Elena, care jelește moartea tatălui său și se confruntă cu un parteneriat politic cu S.U.A., găsește un confident neobișnuit în Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts), un soldat instabil, implicat recent într-un protest violent.

Disponibil pe HBO Max

Mary & George

Mary & George este inspirat din incredibila poveste reală a lui Mary Villiers (Julianne Moore), care l-a crescut pe atrăgătorul și carismaticul său fiu, George (Nicholas Galitzine), cu scopul ca acesta să-l seducă pe regele James I și să devină puternicul său amant. Punând la cale intrigi scandaloase, cei doi și-au croit un drum care a pornit cu modestie, până când au devenit cele mai bogate, cu cele mai multe titluri și mai influente persoane din istoria curții engleze. Iar când Anglia s-a aflat sub amenințarea unei invazii spaniole și a frământărilor sociale interne, miza a fost și mai mare. Mary & George este o psihodramă istorică extrem de curajoasă despre o mamă și fiul său imoral care au complotat, sedus și chiar ucis pentru a cuceri curtea Angliei și patul regelui James I.

Disponibil pe Skyshowtime

The Gentlemen

După ce moștenește conacul familiei, aristocratul Eddie descoperă că acesta este sediul unui imens imperiu al marijuanei, iar proprietarii n-au de gând să plece. Un serial de neratat, creat de Guy Ritchie și avându-i pe Theo James, Kaya Scodelario și Daniel Ings în rolurile principale!

Disponibil pe Netflix

The Girls on the Bus

Inspirat de un capitol din bestsellerul „Chasing Hillary”, scris de fostul corespondent New York Times Amy Chozick, serialul este o dramă cu elemente comice despre patru jurnaliste care urmăresc o serie de candidați prezidențiali plini de defecte, în timp ce găsesc prietenie, iubire și scandal. Acțiunea serialului se va concentra pe viețile și relațiile acestor jurnaliste.

Disponibil pe HBO Max

Apples Never Fall

Având la bază romanul care s-a clasat în topul vânzărilor New York Times, scris de Liane Moriarty, Apples Never Fall spune povestea familiei Delaney, în aparență perfectă. Foștii antrenori de tenis Stan (Sam Neill) și Joy (Annette Bening) și-au vândut afacerea de succes, o școală de tenis, și sunt gata să se bucure de anii liniștiți de pensie. Abia așteaptă să petreacă timp cu cei patru copii ai lor ajunși la maturitate (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles), dar totul se schimbă când o tânără rănită le bate la ușă, aducând cu ea un entuziasm de care le era dor. Dar când Joy dispare brusc, copiii ei sunt nevoiți să reevalueze pretinsa căsătorie perfectă a părinților lor, iar cele mai întunecate secrete ale familiei încep să iasă la iveală.

Disponibil pe Skyshowtime

Mr. & Mrs. Smith

Pe Amazon Prime poți vedea această serie al cărei scenariu a pornit de la celebrul film care i-a adus împreună, în 2005, pe Angelina Jolie și Brad Pitt. Inițial o colaborare între Donald Glover (Atlanta) și Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), proiectul a ajuns în cele din urmă să îi aibă în rolurile principale pe Glover și Maya Erskine, interpretând un cuplu de spioni care caută să-și îndeplinească misiunea și în același timp să își salveze pielea. Din distribuție mai fac parte nume mari precum John Turturro, Paul Dano, Michaela Coel, Parker Posey, Sarah Paulson, Sharon Horgan, Alexander Skarsgård, Ron Perlman și Wagner Moura.

Disponibil pe Amazon Prime

Citește și:
10 seriale de televiziune care au schimbat modul în care privim femeile

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle