Cele mai bune 10 filme care îți vor pune imaginația la încercare și te vor fascina

Dacă ești în căutarea unor filme care să îți stârnească imaginația și curiozitatea, atunci vei aprecia aceste pelicule.

În cele mai multe dintre cazuri, filmele fantasy ne ajută să descoperim noi lumi și povești care ne stârnesc imaginația și curiozitatea prin intermediul subiectelor complexe pe care le abordează. În cazul în care ți-ai propus să urmărești mai multe pelicule de tipul acesta sau deja ești o fană a lor, atunci următoarele sugestii ți se vor potrivi:

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game ne aduce în atenție povestea modului în care legendarul matematician britanic Alan Turing a ajutat la descifrarea codulul Enigma în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, instrumentul de criptare de mesaje, folosit de Germania nazistă. El a fost o persoană care a realizat ceva ce puțini dintre noi ne-am putea gândi vreodată, iar experiențele lui de viață demonstrează acest lucru.

The Judge (2014)

Robert Downey Jr. îl joacă pe Hank Palmer, un avocat de succes, care se întoarce în orașul său natal pentru înmormântarea mamei sale. Cu ocazia asta, află că tatăl său, care este judecătorul orașului, este suspectat de crimă. Așa că Hank decide să rămână acolo cu scopul de a găsi adevărul. Treptat, descoperă din ce în ce mai multe lucruri despre rudele pe care nu le-a văzut de mai mulți ani și reia legătura cu acestea. 

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

Cân bunicul lui Jacob moare, el primește o scrisoare și pornește într-o călătorie pe o insulă în care a crescut regretatul lui bunic. Așa descoperă mai multe indicii despre un mister care se întinde pe diferite lumi și timpuri și găsește un loc magic. Însă pericolul se adâncește pe măsură ce află despre copiii care trăiau acolo și puterile speciale pe care le aveau, dar și despre inamicii lor puternici.

Mr. Holmes (2015)

Acest film în regia lui Bill Condon îl are ca protagonist pe cel mai cunoscut detectiv din lume. Sherlock Homes s-a retras de multă vreme din munca din poliție și acum își trăiește bătrânețea într-un sat liniștit. El este bântuit de un caz vechi de 30 de ani pe care nu a reușit niciodată să îl descopere. Își amintește câteva fragmente din acel caz, astfel că, decide că e cazul să deslușească misterul.

Time Lapse (2014)

În filmul Time Lapse, Finn, Kelly și Jasper sunt trei prieteni care locuiesc împreună într-un singur apartament. Fiecare visează la un viitor luminos, iar acest lucru se dovedește a fi mult mai aproape decât și-ar fi închipuit. În apartamentul vecinului lor, descoperă un dispozitiv straniu, mai exact o mașinărie misterioasă care îi fotografiază, iar acele imagini descriu ceea ce se va întâmpla peste 24 de ani. Decid să folosească această mașinărie în beneficiul personal, până când lucrurile se vor complica dramatic. 

Inferno (2016)

Tom Hanks îl interpretează pe Robert Langdon, un profesor care și-a pierdut complet memoria și se trezește într-un spital italian. Sienna Brooks îl va ajuta pe Robert să își amintească trecutul, dar și să oprească un complot prin care se intenționează să se răspândească o boală mortală.

The Accountant (2016)

Christian Wolff, jucat de Ben Affleck, este un geniu al matematicii și câștigă bani în plus fiind contabil independent pentru unele dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. Christian își găsește un nou client, și anume o companie de robotică de ultimă generație. Însă pe măsură ce lucrează și se apropie tot mai mult de adevăr, apar și victimele acțiunilor sale. 

The Changeover (2017)

Filmul The Changeover e bazat pe romanul cu același nume scris de Margaret Mahy. Laura Chant, în vârstă de 16 ani, locuiește cu mama și cu fratele ei, Jacko, în vârstă de 4 ani, într-o suburbie. Laura se implică într-o luptă supranaturală cu un spirit străvechi care îi amenință viața. Cu ocazia asta, își descoperă adevărata identitate, dar și puterea pe care o are, iar ea trebuie să le folosească pentru a salva viața fratelui ei.

Jonathan (2018)

Filmul Jonathan surprinde experiențele diferite ale oamenilor. Ansel Elgort interpretează un rol dublu, a doi frați care trăiesc vieți separate, dar în același corp. Cu toate că nimic nu pare să distrugă sistemul prin care ei funcționează, lucrurile se schimbă atunci când unul dintre ei se îndrăgostește, iar relația lor va fi afectată puternic.

Arrival (2016)

Amy Adams o joacă pe Louise Banks, o profesoară de lingvistică, care lucrează cu armata pentru a comunica cu forme de viață extratereste după ce 12 nave spațiale misterioase apar în întreaga lume. În speranța că va găsi o rezolvare, își asumă o șansă care ar pune în pericol atât viața ei, cât și întreaga omenire.

Citește și:
Filme fascinante despre vremuri trecute, pe care nu trebuie să le ratezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle