Dacă ți s-a întâmplat până acum să fii în preajma persoanelor toxice, află care sunt modurile prin care te poți distanța de ele.
În mod cert, persoanele toxice sunt o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi deoarece ele te pot copleși extrem de mult, oricât de mult nu ți-ai dori asta.
Într-o relație, toxicitatea este extrem de periculoasă, mai cu seamă că uneori nu ne putem da seama de persoanele care sunt cu adevărat toxice pentru noi. De cele mai multe ori, considerăm că problema este la noi și nu suntem îndeajuns de bune pentru partenerul pe care îl avem, însă, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa.
Și totuși, de ce alegem să avem în preajma noastră persoane toxice? Acest lucru nu depinde de cât de puternică ar fi o persoană, ci mai degrabă ține cont de dorința noastră de a nu fi singure, de a avea pe cineva alături pe care să ne bazăm.
Femeile se află destul de des în situația în care sunt implicate într-o relație toxică și le este foarte greu să își părăsească partenerul pe care îl au, din teama de a nu-i răni sentimentele. Însă, adevărul este că trebuie să te gândești la tine în primul rând. Iată care sunt cele cinci tipuri de persoane toxice pe care NU trebuie să le ai alături:
Poți recunoaște un partener care este toxic după faptul că te critică în mod constant și este mereu nemulțumit de tine. Dacă ai alături un astfel de partener, acest comportament pe care îl are te poate face să îți pierzi foarte ușor încrederea în tine. Important este să îți dai seama de faptul că, dacă ai alături o persoană astfel, trebuie să renunți la ea.
Atunci când avem în preajma noastră o persoană care este agresivă, fie că vorbim de comportament sau atitudine, ea ne poate face destul de mult rău, fie că nu ne dăm seama de asta. Acest comportament din partea lui te poate face destul de confuză și să nu îți mai dai seama de ceea ce ar trebui să faci pentru ca relația să funcționeze. Este esențial să îți dai seama că o relație lângă o astfel de persoană nu are viitor.
În mod cert, o persoană narcisistă își dorește să fie mereu în centrul atenției, fie că vorbim de o relație profesională sau sentimentală. Însă, ar trebui să îți dai seama că un astfel de comportament din partea partenerului vine dintr-o nesiguranță interioară. De asemenea, atitudinea lui va avea un impact și asupra relației deoarece toată atenția lui va fi asupra propriei persoană, și nu asupra relației.
Cheia unei relații serioase și de durată este comunicarea. Chiar dacă mai există urcușuri și coborâșuri într-o relație, este important să găsești alături de partenerul tău soluția prin care să gestionați conflictele. Dacă partenerul pe care îl ai nu dorește să comunice și nici nu este deschis față de tine, este mai bine să îți dai seama că nu merită să ai alături o astfel de persoană.
La începutul unei relații este normal să nu fim atât de deschiși și să avem o oarecare teamă față de ceea ce ar putea crede partenerul față de noi. Însă, chiar și așa, cu timpul îți vei da seama că poți avea încredere în partener, mai ales dacă îți dovedește acest lucru. Dar, cu toate acestea, trebuie și partenerul să fie la fel de deschis și să poți avea o conexiune puternică cu el. Dacă simți că nu poți avea încredere în el și nu își dorește să comunice cu tine, este mai bine să renunți la relația cu el.
Foto: PR