Ce stim cu adevarat despre fericire?

Fiecare dintre noi vorbeste despre ea si isi doreste sa o obtina. Insa, cat stim cu adevarat despre fericire?

Ce stim cu adevarat despre fericire?

Acest test iti va demonstra ca anumite idei despre fericire pot fi totalmente eronate, daca ne conducem dupa rezultatele cercetarilor in domeniu. Raspunde cu „Adevarat” sau „Fals” la urmatoarele afirmatii si afla cate lucruri stii despre fericire!

1. Persoanele norocoase, cele care au reusit sa castige la loto o suma insemnata de bani, sunt cu adevarat mult mai fericite decat ceilalti.

2. Fericirea este o stare generala si senina de spirit si nu este reprezentata doar de cateva momente de bucurie.

3. Oamenii credinciosi sau spirituali sunt, de obicei, mult mai fericiti decat cei care nu cred in forte divine.

4. Nivelul de fericire este setat din punct de vedere genetic, ne nastem mai mult sau mai putin fericiti.

5. Frumusetea este sursa fericirii.

6. Persoanele casatorite sunt, in majoritatea cazurilor, mai fericite decat persoanele single.

7. Pentru a fi fericita, poti lua hotararea de a fi fericita si acest lucru este suficient.

Raspunsuri corecte:

1. Fals

Cercetarile la care au participat persoane ce au primit sume insemnate de bani au demonstrat ca, dupa ce trece euforia, acestea nu se simt mai fericite. Dupa un an de la castig, aceste persoane nu s-au declarat mai fericite decat inainte.

2. Fals

Fericirea este formata din ambele lucruri mentionate, acestea fiind doua elemente ale aceleiasi realitati.

3. Adevarat

Persoanele care declara ca au o viata spirituala bogata se considera a fi mai fericite, in majoritatea cazurilor, decat ateii. Insa, apartenenta la o anumita religie traditionala nu pare sa joace un rol important pentru nivelul de fericire al unei persoane.

4. Adevarat

Tendinta innascuta catre un anumit mod de a trai experientele placute depinde de temperamentul fiecaruia, iar in acest caz ne referim la loteria genetica. Insa, fiecare dintre noi are capacitatea de a modela aceste tendinte.

5. Fals

Persoanele care apeleaza la chirurgia estetica pentru a corecta anumite detalii deranjante pentru ele nu se declara oameni fericiti, dupa ce trece o anumita perioada de timp de la operatie. Acest lucru se aplica, insa, in cazul persoanelor ce nu sufera de anumite malformatii sau semne ramase in urma unor intamplari nefericite.

6. Adevarat

Viata de familie, atunci cand exista armonie, intimitate si respect, intareste sentimentul de fericire. Insa, exista sansa ca acest sentiment sa fie mai putin pronuntat odata cu nasterea copiilor.

7. Adevarat

In mod cert, fiecare dintre noi are capacitatea de a-si construi propria fericire, iar 40% din sansa de reusita depinde de eforturile depuse. Insa, in ce domeniu al vietii ar trebui sa ne canalizam eforturile si depinde fericirea noastra de… ?
– Bunastarea materiala? Din pacate, te voi dezamagi. Fericirea nu este conditionata de bani! Insa, acest lucru este valabil doar in cazul in care castigi suficient pentru a-ti acoperi nevoile, precum: hrana, locuinta si siguranta.

Statutul social sau studiile superioare? Intelectul nu iti este de ajutor atunci cand esti in cautarea fericirii.

– Frumusete? Persoanele care sunt considerate de catre ceilalti drept deosebit de atragatoare nu sunt neaparat mai fericite. Nu vei fi mai fericita daca vei fi mai frumoasa, ci doar in cazul in care vei invata sa te iubesti mai mult.

– Sanatate? In pofida unor asteptari, chiar si persoanele care sufera de boli cronice detin capacitatea de a se simti fericite.

Ce ne poate face fericiti cu adevarat?

Legaturile sociale: viata de familie, cercul de prieteni, legaturile create cu alte persoane si care ne ajuta sa ne dezvoltam propria persoana sunt, de fapt, elemente cruciale pentru senzatia de fericire.

Activitatile, fie profesionale sau cele ce tin de timpul liber si de hobby-uri, si lucrurile facute cu propriile noastre maini ne fac cu adevarat fericite.

Credinta. Desi este un subiect extrem de controversat, persoanele care cred in existenta unei divinitati sunt mai fericite. Acest lucru se intampla deoarece aceste persoane conteaza pe sprijinul societatii, care impartaseste aceleasi valori morale si convingeri. Fericirea este legata in cea mai mare masura de trairi si experiente, nu de beneficiile materiale.

Cele patru fatete ale fericirii:

1. Savurarea sentimentelor si a emotiilor de bucurie.
2. Implicarea in activitati semnificative, precum voluntariatul sau educarea copiilor.
3. Satisfactia obtinuta in urma lucrurilor create de propria persoana.
4. Calmul si detasarea fata de elementele exterioare si fata de actiunile ce au loc in jur.

Aceste patru fatete ale fericirii pot fi observate cu usurinta, daca analizam cum iti schimbi propria perceptie despre fericire, pe  masura ce trec anii.
Copilaria: bucurie
Tineretea: Implicare
Maturitatea: Satisfactia
Batranetea: Seninatatea

Foto: Imaxtree

Vezi si cele mai frumoase citate despre fericire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle