Ce spune acum Oana, fiica Elenei Lasconi, după ce și-a acuzat mama de homofobie: „Ar fi trebuit să fiu mai diplomată”

Oana, fiica Elenei Lasconi, a făcut noi declarații după ce a lansat acuzații de homofobie la adresa mamei sale.

elle Editorial de Iulia Braslasu

Oana, fiica Elenei Lasconi, primărița USR din Câmpulug Muscel, a făcut noi declarații despre dezbaterile iscate din ultimele zile, după ce și-a acuzat mama de homofobie. 

Fiica Elenei Lasconi a spus pe Instagram că resimte un regret în legătură cu felul în care a făcut declarația de acum câteva zile, în care denunța homofobia mamei sale, și că ar fi trebuit să fie mai diplomată.

„Bună. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc celor care mi-au arătat susținere în perioada asta dificilă. Vă apreciez din toată inima. În al doilea rând, aș vrea să spun că regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim. Asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o. Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine. Dar o lecție pe care vă jur c-am învățat-o. Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar. Și anume că avem foarte, foarte mult de muncă. Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet, înseamnă și o dezaprobare, o discriminare.”

Oana, fiica Elenei Lasconi, a mai transmis faptul că nu intenționează să aibă o carieră în politica românească. De asemenea, și-a arătat din nou susținerea față de comunitatea LGBTQ+. 

„M-am gândit zilele astea și la generațiile mai vechi LGBTQ+ care au suferit văzând că e criminalizat felul în care ele există. Nici nu-mi pot imagina cum s-au simțit acești oameni. Trebuie să ne folosim vocea și pentru ei, nu doar pentru tinerii LGBTQ+ din România. Unii au spus că am folosit asta drept rampă de lansare politică. Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos. Dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să susțin comunitatea LGBTQ+. Asta e ce vreau. Îmi doresc să oprim acest scandal. Să-l încheiem și să pornim un dialog. Haideți să fim mai buni și mai toleranți astăzi, să ne respectăm, dar vă rog din toată inima să înțelegeți că o părere nu poate fi sinonimă cu un vot pentru îngrădirea unor drepturi. E foarte important să putem să pornim dintr-o zonă comună.”

Reamintim faptul că Elena Lasconi a fost invitată în emisiunea „Insider politic” difuzată sâmbătă, 4 noiembrie, la Prima TV, și moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann. Aceasta a fost prezentă în emisiune în calitate de persoana care deschidea lista de candidați USR pentru alegerile europarlamentare din 2024. În contextul susținerii căsătoriei între persoanele de același sex, primărița din Câmpulung Muscel a declarat că singura formă de familie pe care o vede ca fiind acceptabilă este cea compusă dintr-o femeie și un bărbat. Elena Lasconi a mai spus că a participat la referendumul din 2018 pentru modificarea definiției familiei din Constituție și că a votat „DA.” Referendumul nu a atins pragul de validare, astfel încât definiția familiei nu a fost modificată, aceasta fiind considerată a fi formată, în continuare, în baza căsătoriei între soți (și nu între un bărbat și o femeie, așa cum stipula propunerea care a eșuat).

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat. (…) Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Aici e vorba numai de drepturile omului. Dacă mă gândesc la drepturile omului, nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur.”

Pe contul personal de Instagram, fiica Elenei Lasconi și-a acuzat mama de homofobie. Atunci, Oana mărturisea că este dezamăgită și șocată de susținerea mamei sale față de referendumul organizat de Coaliția pentru Familie. 

„Bună. Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi acum multe ore (sâmbătă – n.red.), însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat „DA” la referendumul Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa „familie tradițională” între un bărbat și o femeie. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă.”

„Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale. Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat „DA” pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore. Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred. Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment.”

După ce a luat amploare acest scandal, Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare. Ulterior, USR a anunțat că a luat act de retragerea Elenei Lasconi din cadrul listei de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Și Oana, fiica Elenei Lasconi, a mai transmis un mesaj după ce s-a aflat că mama ei nu va mai figura pe lista candidaților la alegerile europarlamentare.

„Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus la Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de persoanele LGBTQ+ din România, care suferă în fața ignoranței și urii”, a scris Oana pe Instagram.

Citește și:
Artista Pixy Liao te provoacă să renunți la prejudecățile despre roluri de gen: „M-am întrebat mereu de ce bărbații și femeile trebuie să se comporte diferit în societate'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle