Dar, daca nu esti atenta si nu iti analizezi obiectiv CV-ul inainte de a-l trimite, el va ajunge direct la cosul de gunoi. Inainte de a-l trimite pe urmatorul, verifica lista de mai jos cu ce NU trebuuie sa se regaseasca in CV-ul tau!
Imaginea conteaza
Nu incerca sa economisesti bani printand cv-ul tau pe hartie de proasta calitate. Verifica foarte atent ca nu cumva sa se fi strecurat greseli gramaticale, de redactare, erori sau vreo pata de cafea. Apeleaza cu incredere la optiunile de spelling disponibile in word atunci cand ai de trimis un cv in limba engleza si roaga un prieten sa citeasca si el, cu mare atentie, cv-ul tau pentru a descoperi greseli care, poate, tie ti-au scapat.
Marimea conteaza?
Daca tot ce ai realizat pana acum se poate comprima intr-un cv de doua pagini atunci creeaza un astfel de document mai ales ca iti va oferi ocazia de a putea expune experienta si realizarile tale. Nu redu marimea cv-ului numai pentru a incapea pe o pagina daca nu este cazul. Acest lucru il va face greu de citit.
Scrie numai adevarul sau suporta consecintele
Nu te apuca sa impodobesti cv-ul cu tot felul de date sau studii care nu sunt reale. Scrie exact ce functie ai avut sau cate locuri de munca ai schimbat in ultima vreme. La o simpla verificare, angajatorul va descoperi minciunile tale si atunci, chiar daca ai fi avut mari sanse sa obtii job-ul, vei fi dat la o parte fara prea multe ezitari.
Scoate in evidenta ceea ce conteaza
Daca esti in cautarea unui job intr-un domeniu in care nu ai mai lucrat niciodata, nu folosi pentru cv-ul tau forma cronologica. Folosind formatul orientat catre abilitati si indatoriri, poti evidentia experientele anterioare care ar putea fi puse in folos in cadrul noului job.
Nu exagera!
Nu copia pur si simplu jargonul pe care il gasesti in descrierea pe care angajatorul a dat-o locului de munca vacant. Pentru a arata ca esti mai bun decat orice alti aplicati pentru acelasi job trebuie sa faci mai mult decat sa scoti in evidenta ca poti realiza ce scrie in job-description. Descrie amanuntit realizarile profesionale: numar ridicat de clienti, premii castigate, cresteri ale afacerii, etc
Page: 1 2