Ce să îi spui partenerului astfel încât să consolidezi conexiunea emoțională dintre voi

Conexiunea emoțională din cuplu poate fi cultivată și chiar crescută prin vorbe atent alese, dar oneste și calde.

Ce să îi spui partenerului astfel încât să consolidezi conexiunea emoțională dintre voi

Chiar dacă limbajul principal al iubirii pentru partenerul tău nu este reprezentat de cuvinte, expresia afecțiunii, a gratitudinii, validarea sunt hrănitoare pentru el și beneficiară este și relația de cuplu care înflorește precum o plantă udată adecvat și pusă la lumină, apoi implicit și tu. Vei spune că deja îi arăți prin gesturi sau că știe el foarte bine ce gânduri frumoase ai despre el, doar te cunoaște de atâta vreme. Dar e important să transmiți și verbal, mai ales că nu îți citește gândurile și poți fi surprinsă de cum anumite blocaje ale tale sau ale lui, stimuli externi diverși pot interfera cu mesajul pe care vrei să îl transmiți.

Apreciez…

… că faci parte din viața mea. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce faci pentru mine. Apreciez… iar aici e util să enumeri punctual tot ceea ce face la nivel faptic, pentru a evita generalizarea. Se va simți văzut, va fi evident că îi observi eforturile și nu consideri prin îndreptățire că ți se cuvin, nu ești egoistă. Contează enorm că mă sprijini moral și dai exemple când a făcut asta. Din păcate critica a fost considerată de mulți părinți o modalitate de motivare, și e posibil ca acum la maturitate să nu știe să primească aprecierile tale și să se fâstâcească precum un copil.

Iubesc la tine…

… și menționezi calitățile sale, ce consideri tu că este bun la el. Consider că lângă tine sunt un om mai bun și precizezi influența pozitivă pe care o are asupra ta, felul în care ai evoluat lângă el. Care sunt acele activități pe care le faceți împreună și te fac fericită. Cum el este extrem de important pentru tine și vrei să îi arăți asta, fiind deschisă și la sugestii din partea lui prin care se simte iubit, că are un loc principal în viața ta.

Sunt aici

Și nu fugi când aveți conflicte, vă loviți de o problemă care are potențialul de a vă distanța. Ești dornică și dispusă să găsiți soluții, să depui efort vizibil. Sunt aici pentru tine când îți este greu, vreau să înțeleg ceea ce simți, să ascult ceea ce gândești și te preocupă. Este important pentru mine ce se petrece cu tine pe interior. Nu ești singur, suntem o echipă și te aleg în fiecare zi.

Te admir

Chiar dacă ai menționat deja calitățile lui, ce consideri că sunt aspecte pozitive ale personalității sale, admirația ridică gradul aprecierii. Nu doar că îmi place sau iubesc un lucru la tine, dar admir și acesta este un alt nivel prin care devine inspirațional. Un model pentru tine și alte persoane din cercul vostru de apropiați. Presupune inclusiv respect și poți sublinia respectul chiar și atunci când nu cădeți de acord. Până la urmă părerea lui contează pentru tine și în situațiile când nu coincide perfect cu a ta. Îi respecți individualitatea fără a ținti fuziunea, o uniformitate care are potențialul de a vă consuma la nivel personal.

Citește și:
Lucruri care lipsesc din relația voastră și reprezintă un semnal de alarmă demn de luat în seamă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle