Ce să faceți în mod uzual în cuplu pentru o conexiune emoțională mai puternică

O conexiune emoțională strânsă nu vine de la sine. Iar igiena și hrana relațională corectă o alimentează din plin.

Atracția sexuală este un element important în cuplu. Aduce partenerii împreună, ajută la perpetuarea speciei. Și indiferent cât de puternică este la început, sau cât de atractivi ne menținem de-a lungul relației, în timp ea scade. Și e un fenomen firesc. Iar cum ai observat din alte povești (ale tale sau ale prietenilor) nu este suficientă pentru a asigura trăinicia sau evoluția relației. Longevitatea și capacitatea de dezvoltare este dată de conexiunea emoțională, legătura dintre voi, ce presupune satisfacerea în cadrul relației, în interacțiune cu partenerul, a unui set de nevoi emoționale specifice.


Onestitatea

Ești sinceră cu privire la tot ce se întâmplă, comunici cu onestitate, iar reciproca este valabilă și pentru partener. Știți că vă oferiți sinceritate, nu căutați să vă prindeți reciproc cu minciuna, nu sunteți vigilenți în acest caz.

Nu sunteți răutăcioși

Nici ironici, sarcastici, nu aruncați cu acid. Nu căutați să vă răzbunați. Asta nu înseamnă că nu vă certați niciodată, doar că acele conflicte nu implică rănirea celuilalt într-o formă mai brutală sau subtilă. Și în cele mai grele momente vă oferiți respect, bunăvoință, căci sunteți și atunci parteneri de echipă, nu competitori.


Vă ascultați

Fără întreruperi, fără a vă convinge reciproc de faptul că aveți dreptate. Știți cât de important este să te simți văzut, auzit, ascultat. Pentru că îmi pasă cu adevărat de tine, îmi pasă și de ceea ce spui, chiar dacă uneori nu sunt de acord. Un principiu după care vă ghidați amândoi.

Vă expuneți

Să te arăți în toată splendoarea vulnerabilității. Atât de frumos și atât de greu în același timp. Să transmiți ce ai nevoie, cum te simți, ce nu îți place și cum ți-ai dori să fie diferit. Adevărata conectare emoțională se realizează vulnerabilitate cu vulnerabilitate, nu mască de protecție sau zid de apărare ce își întâlnește echivalentul.

Aprecieri

Gratitudinea umple sufletul de bucurie. Să vezi că ceea ce faci, ceea ce zici, eforturile sunt nu doar observate ci și apreciate. Iar asta la nivel zilnic, fără a fi așteptate ocazii speciale în care să fie exprimată recunoștința. Un simplu mulțumesc, dar din care se degajă căldura, o îmbrățișare, o privire complice transmit câteodată mult mai mult și mai sincer decât un buchet enorm de flori.


Responsivitatea

Cereți reciproc, dar e necesar să și primiți. Fără a aștepta ca situația să devină critică, să apară amenințarea despărțirii sau celălalt să fie în pragul depresiei sau copleșit de manifestări anxioase. Relația de cuplu este o entitate prioritară pentru fiecare dintre voi.

Vă faceți timp…

… și pentru voi doi. Poate că aveți copii, sunteți pasionați de carieră, aveți interese sau hobby-uri veritabile la care țineți mult. Existența individuală are multiple fațete, iar cea de cuplu trebuie să primească timp și să i se facă loc în mod conștient. Sunteți asumați în construirea unei relații stabile și de durată, dispuși să lucrați cu sine astfel încât să aduceți un plus și mai mult echilibru în cuplu.


Citește și:
Tipuri de despărțiri care dor cel mai tare și e nevoie să ai grijă de tine mai mult ca oricând

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle