Ce probleme poți avea cu bărbații dacă ai avut un tată absent

Un tată absent impactează semnificativ relațiile de cuplu de la maturitate ale fiicei sale. Chiar și atunci când a dispărut din viața ei la o vârstă fragedă.

Ce probleme poți avea cu bărbații dacă ai avut un tată absent

Cum se poate ca un tată absent să aibă o influență atât de mare chiar și peste ani? Când poate absența sa nu și-a dorit-o și se datorează decesului său. Când poate a apărut divorțul, iar el atât a știut să facă, respectiv să se îndepărteze complet și de tine. Sau când ați locuit cu toții în aceeași casă până când te-ai mutat tu, părinții au fost și încă sunt împreună, și deși a fost prezent fizic a fost un tată absent emoțional.

Fata se vede pe ea prin ochii tatălui său. Primul și cel mai important model despre relații și iubire îl vede la părinții săi. A fi valoroasă, iubită, importantă, a fi ascultată, văzută, a primi atenție, sprijin, toate le învață în relație cu mama și cu tata. Sau nu. Învață că cine o iubește o și părăsește, nu este atent la nevoile ei, nu reprezintă un suport, nu se poate baza nicicum pe persoana respectivă. Din păcate uneori învață și că cine o iubește o și abuzează emoțional sau fizic.

Cei care repetă abandonul

Tata a plecat, nu ați mai vorbit niciodată sau comunicați sporadic, de politețe, fără o conectare sau legătură emoțională reală. Iar relațiile de cuplu care par familiare și spre care inconștient te-ai îndreptat sunt cele în care se repetă tiparul instabilității și abandonului, în care au existat multiple despărțiri și împăcări.

Indisponibilii emoțional

Sunt persoane abia ieșite dintr-o relație sau care se află de multă vreme într-una. Care nici nu se gândesc la cuplu și vor libertate maximă, să experimenteze cu cât mai multe femei. Care au obiective profesionale ce stau în calea oricărei asumări în relație. Orice variațiune de context în care celălalt nu este disponibil emoțional, capabil să investească, să construiască o relație de cuplu sănătoasă, împlinitoare.

Nu vorbești despre tine

Din rana de neîncredere/abuz alegi parteneri care te abuzează emoțional, sau care devin brutali ori agresivi de-a dreptul. De asemenea, când ești la începutul relațiilor sau în perioada în care ieși la întâlniri pentru a cunoaște un potențial partener, eviți să furnizezi informații semnificative pentru tine. Din teama de a nu se profita de tine, să fie folosit împotriva ta ceea ce zici, păstrezi comunicarea la un nivel superficial. Iar superficială va fi și conectarea emoțională.

Sabotorii încrederii în sine

Încrederea ta în sine este destul de precară, iar dialogul interior nu este despre cât de valoroasă ești, ci dimpotrivă. Iar partenerii extrem de critici, cu niște exigențe nerealiste, comportamente lipsite de respect și empatie vor lovi și mai mult în stima ta de sine șubredă.

Extremele…

… constă în manifestările tale. Accese de furie necontrolate, în care parcă explodează bomba atomică și anihilează tot ce e pe raza ei. Sau accese de flexibilitate, în care ești exagerat de înțelegătoare și compliantă, te străduiești enorm să faci să fie totul bine în relație încât lași la o parte ce ai tu nevoie și ți-ai dori, în care mergi și până la autosacrificiu.

Citește și:
Ești foarte ambițioasă și îți dorești o relație de cuplu în care să te dezvolți? Ce trăsături să cauți la partenerul respectiv

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle