10 lucruri pe care sa nu i le spui niciodata fostului prieten

Nu poti tot timpul sa iti eviti fostul partener. Fie aveti copii impreuna, locuiti in aceeasi zona sau poate inca mai sunteti prieteni pe Facebook, exista mii de posibilitati de a va intalni intamplator, sau nu. Iar cand acest lucru va avea loc, trebuie sa stii cum sa reactionezi fara sa ii dai peste nas cu minunata ta viata post-relatie sau cu cat de norocoasa esti ca te-ai despartit de el. Iata cateva lucruri pe care nu trebuie sa i le spui.

1. „Regret intreaga noastra relatie'


In primul rand, nu cred ca regreti intreaga relatie, probabil anumite perioade sau felul in care s-a terminat. O astfel de abordare poate doar sa te puna pe tine intr-o lumina proasta si sa arate ca alegerile pe care le-ai facut au fost gresite. Daca el nu inseamna nimic pentru tine, atunci de ce trebuie sa-i demonstrezi ca viata ta este mult mai buna fara el? Este posibil ca tu sa nu fi trecut peste despartirea de el. Fii tu insati si nu incerca sa-i demonstrezi ceva. Adu-ti aminte ca intre voi doi nu mai este nimic.


2. „Tot timpul aduci copiii tarziu'

Atunci cand adaugi „tot timpul' sau „niciodata' unei constatari, lasi sa se inteleaga ca te referi la toata relatia si nu doar la un anumit moment – dar si ca te concentrezi asupra trecutului in loc sa te focusezi pe prezent. In loc sa spui „de ce aduci copii tarziu tot timpul?' incearca' Ai adus copiii tarziu. Ce s-a intamplat?' si fii atenta la tonul pe care il folosesti. Cea mai simpla constatare se poate transforma intr-un repros daca o spui pe un ton neadecvat. De ce sa creezi o situatie de tensiune?

3. „Surorii mele nu i-ai fost niciodata pe plac'

Nici prietenelor tale, nici mamei si, pana la urma, cam nimanui nu i-a placut de el. De fapt vrei sa ii comunici un alt mesaj. Vrei sa ii demonstrezi ca nu ai pierdut nimic renuntand la relatia cu el. Este ca si cum ai fi adunat o armata de persoane care impartaseste dispretul fata de fostul tau prieten la fel de mult ca tine. Dar de ce ar avea importanta faptul ca sora ta nu il place? Sa faci o astfel de afirmatie poate sa te faca sa regreti mai tarziu, mai ales in cazul in care va veti impaca ( lucru care se intampla des) si veti petrece sarbatorile in familie. Scuteste-te de situatii jenante si pastreaza pentru tine acest gand.


4. „Mhmm! Da! Bine!'

Ai un comportament pasiv-agresiv? Acest lucru se intampla daca va scrieti prea multe mesaje. Poate sa se intample daca el iti scrie ca vrea sa ii duca pe copii undeva si tu nu esti de acord. Te vei enerva in loc sa ii spui acest lucru. Un alt scenariu ar putea fi: va despartiti si el te intreaba daca totusi vrei sa ramaneti prieteni. Tu ii raspunzi cu „da', dar mai tarziu regreti ceea ce i-ai spus si cand te contacteaza, reactionezi scriindu-i doar mesaje „monosilabice’. Ce spui nu reflecta ceea ce simti cu adevarat. Daca nu esti pregatita sa ramaneti prieteni, spune-i acest lucru. Poti aborda situatia in felul urmator: „Apreciez intentia ta, dar am nevoie de niste timp departe de tine. Te voi anunta cand voi fi pregatita pentru acest lucru. Pana atunci nu vreau sa ne mai auzim.' Este mai simplu decat crezi si, daca o vei zice pe un ton calm, el va intelege alegerea ta, iar tu te vei simti mult mai bine dupa ce ai spus-o, crede-ma!


5. „Noul meu prieten este mult mai grijuliu. Si mai amuzant. Ah! Si mai bun la pat!'

Atunci cand faci o comparatie intre fostul si actualul tau prieten singurul lucru care este afectat este relatia cu noul tau iubit. Iti folosesti prietenul ca pe o unealta pentru a-l face gelos pe ex-ul tau. Sincer? Nu este tocmai o abordare corecta. In plus vei da dovada de slabiciune in fata fostului si , mai mult decat atat, mesajul tau va fi „sunt inca ranita, dar ma prefac ca mi-a trecut'. Fara indoiala,  vei regreta aceasta afirmatie.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle