Te simți puțin stângace, ți-ai pierdut exercițiul de dating? Sunt factori clari care indică o primă întâlnire grozavă.
Noțiunea de primă întâlnire nu este ceva străin? Acum ceva vreme te-ai hotărât să spargi gheața, să ieși din evitare, și ți-ai făcut un cont pe o aplicație de dating. Mai departe au urmat multiple conversații și întâlniri, încât deja simți că te pierzi în evaluarea a ceea ce presupune o primă întâlnire reușită? Sau abia ți-ai făcut curaj, iar lumea pare că s-a schimbat mult de când ieșeai tu la întâlniri.
Și ești puțin confuză când vrei să îți răspunzi tu singură la întrebarea: cum știi că a fost o primă întâlnire bună? Căci și tu te-ai schimbat, ai avut anumite experiențe de cuplu, iar nevoile emoționale de acum ți se pare că nu mai seamănă cu cele de acum câțiva ani când erai liberă și interesată de o nouă relație. Iar pentru a face această analiză e important să te uiți la cel din fața ta și mai ales la tine.
Nu este realist nici să crezi că nu va exista absolut deloc anxietate. Poți simți entuziasm, încântare, bucurie și în același timp un soi de neliniște dată de nenumăratele întrebări care îți încolțesc în minte. Iar această neliniște să fie înainte, nu și în timpul întâlnirii. O întâlnire reușită este aceea în care te simți în largul tău, în care efectiv te simți bine cu cel cu care ai ieșit la masă sau la o cafea. Nu analizată, criticată, în care să ai senzația că e necesar să mergi pe coji de ouă ca să nu îl superi sau să nu deranjezi cu ceva. Nu e necesar să te comporți diferit decât ai face-o în mod natural, ești cât se poate de autentică și te simți acceptată în autenticitatea ta.
Cea fizică e evidentă, vă aflați împreună în același loc. Dar pe lângă asta este necesară și prezența emoțională care e la polul opus de detașarea emoțională ce împiedică o conectare reală și pe care o detectezi din felul în care vorbiți, gestică, implicare la nivel de teme. Căci detașarea emoțională nu poate fi doar a lui, ci și a ta și de multe ori ascunde teama de a fi respins sau de-a dreptul indisponibilitate emoțională pentru construirea unei relații. Sunteți real atenți unul la celălalt sau telefonul devine o distragere folosită des? Vă ascultați reciproc și simțiți interesul autentic pentru ceea ce vă spuneți?
Uneori se poate întâmpla să discutați chiar de la prima întâlnire asta. Alteori s-a abordat subiectul înainte de a stabili întâlnirea, când tatonați online sau telefonic apropierea. Este vorba despre limitele fiecăruia și cum pot influența relația. De exemplu un program de lucru mai atipic, programul de vizitare al copilului dintr-o fostă căsnicie sau cum arată programul de mamă singură, călătorii în interes de serviciu, hobby-uri care necesită investiție financiară și de timp. Apoi despre ce tip de relație dorește fiecare (căsătorie, copii, locuit împreună etc), ce nu este acceptabil în cuplu. Este onestitate, deschidere, fără jocuri sau manipulare.
Foto: PR