Dacă criza financiară din 2008 ne-a învățat ceva, a fost faptul că nu există o garanție a siguranței la job. O recesiune economică te poate obliga să schimbi complet direcția profesională. Nu vrei să fii prins cu temele nefăcute. Dacă ești proactiv în ceea ce privește extinderea posibilităților de carieră, nu trebuie să-ți pui soarta în mâinile incerte ale economiei.
Text: Mihaela Pascari
De exemplu, dacă vrei să avansezi pe scara ierarhică, poți urma cursuri de leadership, management, economie și administrarea afacerilor. Dacă te tentează să schimbi complet domeniul în care activezi, există și cursuri online gratuite care-ți permit să testezi un pic apele. Vrei să afli și alte motive pentru care merită să profiți de beneficiile învățării digitale? Le găsești pe toate mai jos:
1. Îți dezvolți competențele lingvistice în scris
Când studiezi online, probabil că vei utiliza aplicații de mesagerie pentru a intra rapid în contact cu colegii de curs sau cu profesorul. Vei avea de asemenea și teme de făcut. Iar asta înseamnă că vei învăța cum să scrii într-un mod cât mai ușor de înțeles. Acest exercițiu se va dovedi excelent pentru a-ți îmbunăți comunicarea în scris și pentru job.
2. Ai șansa de a descoperi noi tehnologii
Într-o lume hiperconectată din ce în ce mai multe companii la nivel mondial, au birouri de peste mări și angajați la distanță peste tot în lume. Nu este întotdeauna practic să zbori pentru o întâlnire, așa că multe companii adoptă instrumente de conectivitate online pentru a crea săli de întâlnire virtuale – la fel ca instrumentele pe care le folosești atunci când te înscrii la un curs online sau te reunești cu colegii de curs pentru a discuta despre teme. Când termini un astfel de curs, vei avea multă experiență în utilizarea programelor pentru astfel de activități și deci un plus pe care-l poți puncta în CV.
3. Îți oferă confortul de a învăța de unde dorești
Cei care se înscriu la un curs online au posibilitate de a-și alege cel mai bun mediu pentru a studia. De exemplu, unei persoane îi este mai confortabil să învețe într-o bibliotecă sau într-o cafenea departe de distracțiile de acasă? Sau poate preferă să studieze în propria cameră, pentru a avea acces la toate lucrurile de care are nevoie pentru a învăța. Dacă un om se simte mai relaxat în mediul respectiv ca într-o sală de curs, el va fi mai motivat să studieze!
4. Este un proces ce implică mai puțină presiune
Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pentru cursanți. Le permite să-și găsească propriul ritm. Educația tradițională creează o presiune considerabilă, deoarece îi obligă pe cursanți să țină pasul cu ceilalți și să acționeze într-un ritm care poate fi inconfortabil, conducând astfel la epuizare. Dar în cazul învățării online, un student este capabil să parcurgă materia într-un spațiu personal și să treacă calm din nou prin ea, dacă este necesar. Nu se grăbește să țină pasul cu ceilalți!
5. Economisești timp prețios
În lumea de azi, unde timpul înseamnă bani, digitalizarea economisește foarte mult timp. În plus, există multe orașe în care sistemul de transport nu este pe deplin dezvoltat. Cursanții ar trebui să petreacă multe ore în trafic pentru a ajunge într-o sală fizică. Într-un astfel de context, un curs digital vine ca un salvator chiar și pentru cei din cele mai îndepărtate părți ale țării. Trebuie doar să te conectezi la internet pentru a învăța un nou subiect, în loc să pierzi timp cu deplasarea.
Te tentează să urmezi un curs online în IT pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei modalități de a învăța? Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:
• Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
• Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
• Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
• A absolvit cel puțin 8 clase
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe
ID proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Contact:
SILVIU PETRESCU
[email protected]
0729.729.843