Oricine face greșeli în relație, iar unele dintre ele sunt adiacente cuplului. Este vorba despre relația cu familia partenerului, când te trădezi pe tine.
Din dorința de a-l face fericit ești dispusă la diverse eforturi. Multe dintre ele nu te deranjează și le consideri normale. Lucrurile însă se schimbă când vine vorba despre familia lui. Aici ești exagerat de drăguță, te forțezi sau intențiile tale bune sunt benefice pentru ceilalți și mai puțin pentru tine. E necesar să îți analizezi comportamentul, nevoile, și să ieși din această zonă a lui face pe plac.
Bugetul tău este limitat și ca atare se întâmplă să renunți la tine și la nevoile tale practice pentru a oferi familiei lui cadouri scumpe. Se întâmplă asta la ocazii sau fără să existe un motiv special. Vrei doar să le faci surprize, crezând că așa te vor plăcea sau accepta. În ceea ce privește banii poți redirecționa către ei chiar sume mari, consistente. De exemplu, nu îți cumperi tu un apartament și le împrumuți lor banii ca să cumpere o casă de vacanță. Bani pe care îi primești înapoi treptat sau după multă vreme, și nu te folosești de ei cum ai tu nevoie. Dacă locuiți împreună ești dispusă să plătești tu (ori voi, cuplul) toate cheltuielile casei… ca să fie bine.
Partenerul tău și mama sa se ceartă constant. Tu încerci să îi împaci și îți asumi rolul de mediator, deși relația lor nu este treaba ta, și nici nu ai cum să rezolvi tu zeci de ani de deprivare emoțională, intruziuni, control sau ce anume se întâmplă între ei. La fel, poate devii consilierul de cuplu pentru cumnata și soțul ei, ori umărul impermeabil pe care plânge des verișoara care abia te sună de ziua ta sau rar te întreabă ce faci tu.
Pentru că vă ajută cu bani, v-au asigurat un confort și un sprijin semnificativ ești compliantă și accepți orice tip de comportament vine din partea lor. Chiar și vizite neanunțate, când trebuie să vă schimbați programul pentru că așa vor ei sau vă trăiți viața de cuplu conform reperelor trasate de socrii.
Ei știu mai bine pentru că deja au crescut un copil sau mai mulți. Prin urmare sabotează constant modul în care voi ați decis să vă creșteți și educați copilul. Nu țin cont de ce i-ai rugat, de limitele sugerate timid și de multe ori alegi să nu le spui nimic pentru că nu vrei să îi superi și să vă certați.
Este grozav să ai ajutor ocazional. Problema e când acest ajutor devine o constantă a fiecărei zile și te invalidează. Părinții lui știu cel mai bine ce îi trebuie copilului tău și cum să îl gestioneze, fac cel mai bine mâncare, curat, au grijă de grădină etc. iar tu începi să te simți incapabilă, că nu vei reuși vreodată să se descurci singură cu partenerul tău fără ei.
Foto: PR