Ce câștigați dacă prioritizați atingerile ca limbaj al iubirii în cuplul vostru

O relație mai satisfăcătoare și mai echilibrată? Concentrarea pe acest limbaj al iubirii vă aduce doar beneficii.

Știi că există mai multe tipuri de limbaje ale iubirii: timp, atingeri, complimente, servicii și cadouri. Iar fiecare dintre voi și-a făcut propria ierarhie a limbajelor iubirii, și v-ați propus să fiți atenți la acest aspect. Să oferiți iubire așa cum celălalt are nevoie să primească, nu cum credeți că are nevoie sau e versiunea care v-ar plăcea vouă la nivel personal. În același timp sunteți conștienți că fiecare dintre cele cinci variante aduce lucruri importante în cuplu și contribuie activ la consolidarea conexiunii emoționale. Iar atingerile sunt un limbaj al iubirii prețios.


Siguranță

Cum se poate ca săruturile și îmbrățișările să te facă să te simți în siguranță? Prin faptul că afecțiunea fizică transmite mesajul că ești iubită. În plus, are loc și o descărcare hormonală legată de starea de bine, fericire și atașament. Scopul atingerilor nu este cel de natură sexuală, să ajungeți în pat. Nu reprezintă un preludiu. Ci reflectă sentimentele, și te simți sigură pe relație și pe partener atunci când simți și observi comportamental că celălalt te iubește.


Empatie

Ai avut o zi grea la serviciu. O ceartă cu șeful, probleme mari cu niște clienți, poate chiar job-ul tău e în pericol. Sau ești foarte stresată deoarece o promovare pe care ți-o dorești mult depinde de rezultatele imediate ale muncii tale. Și îi povestești partenerului tot ce s-a petrecut, inclusiv cum te simți. Și el te ia în brațe, te mângâie, practic îți reflectă prin gesturi că a înțeles cum te simți, că îți este greu, îți dovedește că este alături de tine și dorește să te aline. Empatie tradusă la nivel comportamental prin limbajul corpului.


Nu te simți singură

Știi când parcă duci toată povara lumii pe umerii tăi? Ai senzația că ești singură și nu te vede nimeni? O îmbrățișare, să fii luată de mână, o mângâiere îți vor aduce aminte că ai alături pe cineva pentru care ești importantă. Indiferent de situația cu părinții tăi, cu prietenii care poate că s-au distanțat, partenerul îți reamintește astfel că ești esențială în universul lui.


Crește stima de sine

Cum te simți când cel pentru care ai sentimente profunde este foarte rece, distant, ba chiar se poartă urât? Cum te impactează să facă asta o perioadă lungă de timp? Când cineva își retrage afecțiunea și este foarte critic multă vreme, ajungi fără să vrei să te pui foarte mult tu pe tine sub semnul întrebării. Nu în varianta eficientă, o scanare realistă a comportamentelor tale pentru a vedea ce este de îmbunătățit sau partea ta de responsabilitate în dinamică. Ci dintr-o zonă de critică, în care dai tu în tine. Și treptat stima de sine este tocită. La polul opus, când partenerul este foarte cald, drăgăstos, tandru, oare ce se întâmplă cu stima ta de sine? Desigur, crește. Ești strălucitoare, radiezi, ai mai mult curaj chiar și la serviciu. Căci te simți apreciată, importantă, admirată. Și atingerile sunt un fel de mindfulness în doi. O concentrare pe prezent și ce aduce el plăcut, versus concentrarea pe trecut sau viitor.


Citește și:
O relație sănătoasă de la început? Ce e indicat să faci chiar dacă încă nu v-ați oficializat relația

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle