Ce ascunde tendința de a flirta cu oricine, chiar și cu persoane căsătorite sau care nu te atrag

A flirta este pentru tine ca un fel de sport de performanță la care ai deja câteva medalii? Acest comportament poate fi o autosabotare.

Ce ascunde tendința de a flirta cu oricine, chiar și cu persoane căsătorite sau care nu te atrag

Să flirtezi este ceva nevinovat? Un mic joc, te amuzi, îți iei niște confirmări și îți vezi mai departe de treaba ta. Sau o modalitate de a trezi pasiunea în relația voastră copleșită de rutină. Ori un mijloc de stimulare și șicanare în cuplul vostru tocmai ca să nu se instaleze plictiseala. Din nou, extremele nu sunt sănătoase nici când vorbim de comportamente care la prima vedere nu fac rău sau chiar au niște beneficii. Dar când a flirta este o modalitate de a face față sau aproape un stil de viață, lucrurile se complică și mari șanse să se întoarcă împotriva ta.

Nu știi să ceri

Seducția aceasta, flirtul s-a cristalizat într-o manieră de a cere dar fără a spune cu subiect și predicat ceea ce vrei, într-un mod asumat, din partea ta sănătoasă. Flirtul e un artificiu mai la îndemână, pe care l-ai exersat de foarte multă vreme, și care de fapt te ține departe de asumarea reală a responsabilității. Iar dacă lucrurile nu ies în maniera dorită, oricând poți spune că celuilalt i s-a părut.

Împingi limitele

Ai primit un răspuns negativ, ți s-a setat o graniță cât se poate de clară. Flirtul este încercarea de a te strecura pe gaura cheii, a sări geamul sau gardul și când ușa e ferecată cu șapte lacăte. Practic forțezi acele limite pe care în mod evident nu le accepți.

Competiția

Flirtul poate fi o variațiune de competiție. Îți dorești să fie toți ochii îndreptați către tine, să fii vedeta de pe scenă. Așa că intri în competiție pentru rolul principal, indiferent că te afli la birou sau la o petrecere. Să atragi atenția tuturor bărbaților, să nu fie sensibili și la alte persoane de sex feminin, asta te face să te simți învingătoare. Același spirit de competiție și luptă pentru putere se pot materializa prin flirt și când vorbim despre un bărbat căsătorit sau aflat într-o relație. Nici nu e vorba despre el, ci despre cea de acasă pe care în mintea ta o domini și îi ești superioară dacă partenerul său se angajează în reprize fățișe de flirt cu tine. Flirtul și reacția pozitivă la flirt te fac să te simți valoroasă.

Manipulare

Ai un scop clar și te folosești conștient de absolut orice e necesar pentru a-l atinge. Iar flirtul poate intra în arsenalul de metode de manipulare. Știi despre tine că ești carismatică, ești o prezență plăcută, iar flirtul ridică și mai mult miza, șansele de a obține ce îți dorești.

Nevoia de atenție

Nu vrei ceva la nivel pragmatic. Nu vrei să ai o relație cu persoana respectivă, ori să faci sex. Nici nu o cunoști prea bine sau nu îți place prea tare. Flirtul e calea către atenția ce e pentru tine ca un fel de drog fără care nu poți trăi. Nu contează că tu ești singură sau în cuplu, nici nu te gândești la potențialele consecințe asupra relației tale, dacă partenerul este rănit, deranjat sau nu.

Citește și:
Cum pot fi prietenii o resursă foarte importantă după o despărțire dureroasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle