Ce ar trebui să știi dacă îți este frică să recunoști că ești din nou îndrăgostită

Nu este ușor să recunoști că ești din nou îndrăgostită, mai ales după ce ai trecut peste o despărțire destul de dureroasă. Iar dacă îți este frică să recunoști acest lucru, află că nu ești singura!

Ce ar trebui să știi dacă îți este frică să recunoști că ești din nou îndrăgostită

Când începi să vorbești cu un tip nou, vei avea tendința de a păstra o oarecare distanță dintre voi, pentru a da impresia că nu ești foarte implicată încă de la început. Fie că nu ești sigură de sentimentele tale sau chiar el îți dă motive pentru care să fii confuză, este în regulă să ai anumite rețineri, mai ales la început.

Și nu contează în ce stadiu se află interacțiunea dintre voi sau cât de îndrăgostită ai fi de el, este complet normal să ai anumite limitări și să îți iei anumite măsuri de precauție pentru a nu fi rănită. Iar cum nouă femeilor ne este greu să ne arătăm latura vulnerabilă, află că ar trebui să ți-o arăți mai des, fără să te intereseze de ce ar putea crede el.

Iată care sunt 9 lucruri pe care să ți le amintești atunci când nu vrei să recunoști că ești îndrăgostită:

1. Este normal să te simți așa

De la stări de nervozitate, stres, poate chiar anxietate, toate aceste stări contribuie la intensitatea sentimentelor tale. Ceea ce simți este real și denotă faptul că iei foarte în serios sentimentele pe care le ai față de el. În oricare stadiu al relației ai fi, este în regulă să ai momente în care să nu fii sigură de ceea ce simți. Iar dacă te simți tot mai des inconfortabilă de aceste stări, poate ar trebui să ai o discuție sinceră cu partenerul.

2. Meriți să fii iubită și fericită

Avem tendința de a rămâne în anumite relații toxice, care nu ne fac bine doar pentru că ne este frică să nu ne pierdem partenerul, dar și pentru că avem impresia că nu vom mai găsi pe altul ca el. Ei bine, ar trebui să îți schimbi perspectiva și să conștientizezi faptul că meriți tot ceea ce este mai bun, dar mai ales ai tot dreptul la fericire și iubire. Fie că îți dorești o relație serioasă sau doar o persoană cu care să îți petreci timpul din când în când, fă întotdeauna acele lucruri care te fac să te simți împlinită.

3. Vei fi bine, oricare ar fi deznodământul

Știm că deja ești stresată și îți faci planuri de cum va decurge relația dintre voi, chiar dacă v-ați văzut doar de trei ori până acum. Nu ar trebui să te îngrijoreze faptul că lucrurile nu pot ieși bine și că nu vei ajunge să fii împreună cu el. Apreciază mult mai mult parcursul și faptul că te poate determina să ieși din zona de confort, decât posibilitatea de a nu rămâne într-o relație cu el. Orice s-ar întâmpla, lucrurile se schimbă în viață, la fel și perspectiva ta.

4. Limitele pe care le ai sunt sănătoase

Doar pentru că ești îndrăgostită, nu înseamnă că trebuie să te ignori total și să nu mai acorzi atenție lucrurilor care te fac fericită, precum cititul, alergatul în parc sau mersul la orele de pilates. Fie că vrei să nu mai vorbiți o perioadă și îți dorești să ai parte de o seară doar tu cu tine, este în regulă. Într-o relație sănătoasă, partenerii trebuie să aibă timp și pentru nevoile proprii.

5. Iubirea te poate face vulnerabilă

La începutul oricărei relații, cu siguranță simți nevoia să fii distantă, mai ales dacă în fosta relație partenerul te-a rănit și ai fost extrem de dezamăgită. Iar dacă îți dorești ca relația ta să fie sănătoasă și de lungă durată, înseamnă să îți dorești să ieși din zona ta și să experimentezi și alte sentimente față de cele pe care le-ai avut până în momentul respectiv.

6. Fiecare relație este diferită

Trebuie să fii conștientă de faptul că nicio relație nu seamănă cu cealaltă, iar doar pentru că fostul iubit te-a înșelat, acest lucru nu înseamnă că și actualul partener o va face. Odată cu un nou partener, ai parte de cu totul și cu totul alte experiențe, pe care ar trebui să le apreciezi așa cum sunt ele. Iar dacă sentimentele tale pentru el sunt puternice, atunci cu atât mai mult ar trebui să te bucuri de momentele pe care le petreceți împreună.

7. Fă pași mici

Chiar dacă ești la începutul relației și simți că ți-ai putea petrece cu el toată viața, nu înseamnă că trebuie să aveți imediat discuții despre căsătorie și copii. Ia lucrurile pas cu pas și apreciază lucrurile care se întâmplă acum, în prezent, și nu cele care au fost sau vor avea loc. Acest lucru te va ajuta să păstrezi conexiunea dintre voi mult mai intensă.

8. Nu trebuie să te neglijezi

Doar pentru că ești într-o nouă relație, nu înseamnă că ar trebui să te neglijezi și să nu mai faci lucrurile care îți fac plăcere. O relație presupune un efort din partea ambilor parteneri și de aceea ai nevoie să știi sigur că ai aceleași idealuri pe care le are și el. Atât tu, cât și partenerul tău, aveți nevoie de independență pentru a nu vă pierde identitatea.

9. Este în regulă să vorbești de ceea ce te deranjează

Dacă te simți în neregulă în relația pe care o ai, discută cu partenerul tău despre această stare de neliniște. Nu ești o persoană slabă pentru că alegi să fii deschisă și sinceră. Este important să fii deschisă cu privire la ceea ce îți dorești de la un partener, pentru a nu ajunge în situația în care să fii nefericită. Spune-i în mod constant partenerului ceea ce simți, fii naturală și arată-i care este adevărata ta personalitate.

Citește și:
Ești îndrăgostită cu adevărat? Un chestionar care te va ajuta să rezolvi dilema

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle