Ce-ai mai aflat nou despre tine? (de Mihaela Radulescu)

Luna aceasta Mihaela Radulescu ne indeamna sa descoperim cine sintem, ce ne dorim de fapt si la ce visam cu adevarat. O pledoarie pentru a ne invinge comoditatea, teama de necunoscut si groaza de gura lumii.
 

Sint citeva lucruri pe care le-am aflat despre mine, traind ce s-a intimplat sa-mi scoata viata in cale. Dar cred ca cele mai exacte impresii despre mine au aparut atunci cind eu am provocat viata, cind eu i-am desenat drumul, cind eu mi-am intaritat visele si mi-am incercat puterile.


Tragerea unor concluzii ferme dupa niste experiente puternice nu e neaparat necesara, nu cred ca e vital sa folosim etichete pentru fiecare noua descoperire despre noi, dar uneori auto-analiza corecta face minuni.

  • Intotdeauna mi-am dorit sa fiu foarte bun (buna) la….
  • Nimic nu ma relaxeaza mai mult ca…
  • Pot sa pierd notiunea timpului cind fac…
  • Cind eram copil, eram cel mai fericit (cea mai fericita) cind…
  • Intotdeauna mi-am dorit sa incerc sa…
  • Daca as fi singur (singura) intr-o vacanta, cel mai mult mi-ar placea sa…
  • Daca ar fi sa fac ceva total diferit pentru tot restul vietii, acela ar fi….

Inainte sa citesti mai departe, incearca sa completezi frazele de mai sus. Take your time! Nu te repezi sa raspunzi, nu e un test, nu e un concurs cu altii!

Vestile bune despre tine sint ca locurile cele mai frumoase de pe planeta, la care visezi sa ajungi, sint mereu acolo, trebuie doar sa-ti faci timp sa le descoperi, sa gasesti mijloacele de a calatori pina la ele si sa stii sa traiesti emotia, sa lasi bucuria si energia sa te umple pentru multa vreme.

Cind traiesti by the book si n-ai nici o pornire indrazneata, e posibil sa aduni mai multe regrete si neimpliniri, sa ai mult mai putine povesti de spus si sa stii foarte putin despre tine.
Provocarile, indrazneala, curiozitatea, schimbarea nu tin de virsta sau posibilitati financiare, oricit v-ati incapatina sa incepeti lista de scuze cu aceste doua greseli.

N-am sa indraznesc sa dau exemple de ce-am putea face iesit din comun sau macar din cotidian, pentru ca fiecare are alt pachet de dorinte, de calitati, de posibilitati, alt set de bucurii si motivatii. Minunea ar incepe sa functioneze cind comoditatea si teama ar fi invinse, cind ideile preconcepute si groaza de gura lumii ar fi doar niste idei caraghioase, demne doar de a fi ignorate si lasate in grija altora, mai putin evoluati.


Cartile, filmele iti pot da idei grozave, oamenii pe care-i intilnesti unde te astepti cel mai putin te pot mobiliza uluitor, visele din copilarie te pot urmari tacute toata viata. Daca gasesti la timp butonul de switch on, daca ai secunda de curaj de a-l activa, poti descoperi inca o ipostaza (sau poate prima) a ta, mult mai captivanta, mult mai atragatoare pentru cei din jur, mult mai profitabila pentru tine, pe termen lung.

Am scris aceste rinduri de pe o plaja de kite-surf, unde am cunoscut oameni care sint pe on de mult. Zimbetul lor e cald si linistit, trupurile si mintea lor arata impecabil si fac la modul cel mai realist ceea ce pentru altii sint doar niste metafore pe care nu le vor intelege niciodata: zboara, se lasa purtati de vint, de val. Doar ca nu la intimplare, ci intr-un control perfect al directiei de mers, de zbor…


Cind faci kite-surf, inveti despre vint si despre tine ca pasarea pe care o invidiezi mereu pentru ca e libera si zboara unde vrea. E fain sa simti ce simte pasarea, dar si mai tare e senzatia ca faci ceva diferit, ca afli despre tine ceva care te face sa zimbesti fericit. Si cum viata nu face risipa de zimbete si nici de fericire, ar fi pacat sa nu provoci citeva, cu voia vintului si-a mintii tale libere!

Onorariul pentru acest articol este donat pentru ingrijirea copiilor de la Hospice – Casa Sperantei din Brasov
Foto: Shutterstock.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle