Cărțile pe care merită să le citești în luna octombrie

Indiferent dacă ești în căutare de volume de non-ficțiune, poezie sau romane, noutățile literare ale acestei toamne îți vor satisface orice gusturi.

Descoperă în selecția noastră 11 cărți pe care merită să le citești în luna octombrie!

Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide, Rachel Louise Snyder, editura Nemira


Prin studii de caz, analize și portrete care prezintă atât imaginea de ansamblu, cât și istorii personale, jurnalista multipremiată Rachel Louise Snyder vorbește despre extinderea violenței domestice în Statele Unite. Este o carte cu atât mai necesară cu cât aceasta este o problemă extrem de gravă cu care se confruntă întreaga lume și despre care trebuie să discutăm acum mai mult ca niciodată.

Oglinda care deformează, Jia Tolentino, editura Litera­­

Jia Tolentino vorbește despre conflictele și contradicțiile epocii noastre cu o vervă și inteligență ce i-au făcut pe mulți să spună despre ea că este „Susan Sontag, dacă ar fi trăit în epoca Internetului.” Nu rata, așadar, acest stimulant volum de eseuri.

Nu striga niciodată ajutor, Mircea Cărtărescu, editura Humanitas

Nu striga niciodată ajutor este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu, scris la treizeci de ani după precedentul, și se spune că este diferit de toată poezia lui de până acum. Marea temă a cărții este singurătatea esențială a fiecărui om.

Gândește ca un călugăr, Jay Shetty, editura Litera

„Jay Shetty îți arată pas cu pas cum să îți construiești puterea prin schimbarea accentului de la imaginea de sine la respectul de sine. Această carte te eliberează de hipnoza condiționării sociale și te ajută să devii arhitectul propriei vieți.” O spune Deepak Chopra, profesor de medicină și autor de bestseller-uri despre această carte care i-a marcat, printre alții, pe Will Smith, Jada Pinkett sau Novak Djokovic.

Copiii lui Marcel, Ema Stere, editura Polirom

Protagonista romanului Emei Stere, câștigător al concursului de debut al editurii Polirom, este o tânără de 28 de ani care decide să renunțe la locul de muncă din corporație și să se retragă la țară, unde să facă arhitectură. Împreună cu iubitul ei și cu vărul acestuia vor pune bazele unei comunități ciudate.

Asta nu-ți aparține / Părinții mei: o introducere, Aleksandar Hemon, editura Black Button Books

Noua apariție de la Black Button Books este un dublu volum de memorii al scriitorului Aleksandar Hemon care vorbește despre memorie, identitate, istorie și moralitate. „O combinație incisivă de literatură ce vorbește despre funcția literaturii și amintiri ce explorează însemnătatea memoriei”, spun cei de la Kirkus Reviews.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Pentru biblioteca ta:

  • Legile naturii umane, Robert Greene, editura Litera;
  • Recunoștință, Delphine de Vigan, editura Polirom;
  • Pastoralia, George Saunders, editura Humanitas Fiction;
  • Preaiubita, Toni Morrison, editura ART;
  • Bărbatul cu haina roșie, Julian Barnes, editura Nemira.

Citește și:
10 filme care sunt mai bune decât cărțile după care au fost ecranizate

Foto: PR, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video