Cărțile pe care merită să le citești în luna iunie

Câteva volume despre experiențe tipic feminine și o serie de romane care să te țină captivată, să te intrige și să te pună pe gânduri.


Descoperă în selecția noastră 8 cărți pe care merită să le citești în luna iunie!


Femeia de la fereastră, A.J. Finn, editura Litera

Îți recomandăm și filmul inspirat de această carte, adică de povestea Annei Fox, care bântuie prin camerele locuinței sale din New York vreme de 10 luni, singura ei consolare reprezentând-o familia perfectă de peste drum, pe care o urmărește pe fereastră. Asta până ce devine martora unui incident care duce tensiunea la cote maxime.

De ce nu sunt feministă? Un manifest feminist, Jessa Crispin, editura Curtea Veche

Un volum care respinge feminismul contemporan care, spune autoarea, de dragul acceptării și pentru a fi îmbrățișat de o cât mai largă categorie de persoane, a renunțat la ambițiile sale politice și la revendicările radicale. Crispin a scris o pledoarie pentru o revoluție ce va zgudui toate sistemele opresive, care îți va da de gândit.  


Prematur, Miruna Vlada, editura Cartier

Un volum de poeme care vorbește elocvent și cu furie despre tentativele de control ale alegerilor femeilor cu care ne confruntăm toate, un manifest care își trage energia din experiențele personale, dar și din cele perpetuate de-a lungul generațiilor și care nu pot fi înțelese în lipsa experimentării lor pe propria piele, și totodată o declarație fermă de independență și ruptură cu trecutul.

Te iubesc, dar nu pe tine, Raluca Feher, editura Trei

O carte dură, inconfortabilă, al cărei personaj principal, Mara, ar putea fi oricare dintre femeile pe care le știi, o carte sinceră despre dragoste și despre lipsa ei, despre dragostea de sine și felul în care ea ar putea intermedia dragostea altora.

Labirint, Burhan Sönmez, editura Pandora M

Povestea unui cântăreț de blues care încearcă să se sinucidă aruncându-se de pe Podul Bosfor, și care se trezește în spital fără să-și amintească motivele tentativei, ne oferă o incursiune în labirintul minții umane, printre amintiri disparate, în căutarea trecutului.


Secrete întunecate, Lisa Jewell, editura Litera

Libby Jones primește, la 25 de ani, moștenire o casă cu aspect sinistru și cu o poveste misterioasă. În Franța, o mamă fără adăpost primește un mesaj care o anunță că bebelușul a împlinit 25 de ani și trebuie să revină la Londra. Un roman plin de răsturnări de situație dramatice și secrete întunecate.

Eu sunt Ozzy, Ozzy Osbourne și Chris Ayres, editura Polirom

Autobiografia palpitantă a unui star rock, cartea pare să reușească să fie la fel de trepidantă și adictivă ca și viața eroului și autorului său, un personaj excesiv, dar talentat și charismatic, care nu se dă în lături de a la a-și trata viața cu brutală candoare și cu umor negru.


Mici focuri pretutindeni, Celeste Ng, editura Litera

O poveste despre viețile perfecte și atent planificate ale locuitorilor unui oraș și despre secretele și bătăliile pe care le ascund ele, gata să erupă atunci când un cuplu vrea să adopte un copil de origine asiatică. Oameni până atunci prieteni devin inamici înverșunați, dispuși să nu se dea în lături de la nimic în luptele lor.

Citește și:
10 filme care sunt mai bune decât cărțile după care au fost ecranizate

Foto: PR, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video