Cărțile pe care merită să le citești în luna februarie

Volume de nonficțiune care îți vorbesc despre realitățile prezentului și ale trecutului, dar și câteva romane care te vor pune pe gânduri – acestea sunt propunerile noastre pentru luna februarie.

Descoperă în selecția noastră 12 cărți pe care merită să le citești în luna februarie!

Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr, 1943-1945, Eddy de Wind, editura Humanitas Fiction

Poate că nu țineai să-ți începi ultima lună de iarnă cu lectura singurei cărți scrise la Auschwitz încă din timpul războiului, dar unele cărți sunt pur și simplu necesare. Așa cum este și acest volum care relatează frust atrocități și suferințe greu de imaginat (și mult mai greu de îndurat), dar și momente de solidaritate, încredere și speranță. O poveste și totodată o lecție, cartea lui Eddy de Wind (în traducerea Alexei Stoicescu) ne arată cum circumstanțe extraordinare scot la iveală ce e mai rău și mai bun în oameni.

Confesiunea, Jessie Burton, editura Humanitas Fiction

Un nou triumf din partea autoarei volumelor Miniaturista și Muza, Confesiunea ne poartă din Soho-ul anilor ’80 până la Hollywood și în Londra zilelor noastre, pe urmele scriitoarei de succes Constance Holden, care a dispărut din lumea literară de decenii, și a personajelor pe care ea le conectează, o mamă și o fiică, într-o poveste despre relațiile complexe dintre femei.

Oriunde, Oricând, Oricui. Adolescentele din România vorbesc despre abuz, Girl Up România, editura Curtea Veche

„Această țară nu își ascultă femeile și fetele.” E principala concluzie a activistelor din România după un val recent de agresiuni și crime împotriva femeilor și leitmotivul unui discurs susținut de un grup de liceeni din Parlament până pe social media. Manifestul lor ia acum și forma unui volum revendicativ.

Crudo, Olivia Laing, editura Curtea Veche

Un roman plasat într-un peisaj familiar, pe fundalul Brexit-ului, al mandatului lui Donald Trump și al unei societăți degradate, într-o lume din ce în ce mai profund afectată de criza climatică, Crudo ne prilejuiește o întâlnire cu Kathy, o scriitoare ale cărei transformări personale se intersectează cu turbulențele politice ale vremurilor noastre.

Madame Claude, William Stadiem, editura Corint

Povestea fascinantă a celei care a condus, la Paris, una dintre cele mai exclusiviste case de toleranță ale anilor de după cel de-al doilea război mondial, cu o rețea de peste 500 de lucrătoare sexuale, devenind una dintre cele mai bogate femei din Europa și totodată o deținătoare a secretelor multora, de la John F. Kennedy la șahul Iranului și până la Giovanni Agnelli.

Vieți paralele. Cinci căsnicii victoriene, Phyllis Rose, editura Polirom

Relațiile sentimentale sunt diferite în aparența lor socială față de realitatea intimă, iar cartea lui Rose, ce vorbește despre cum au reușit scriitorii Charles Dickens, John Ruskin, Thomas Carlyle, John Stuart Mill și George Eliot să găsească soluții pentru a rămâne împreună cu partenerii lor în era victoriană în care divorțul era scandalos, e plină de farmec și detalii savuroase.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Pentru biblioteca ta:

  • Michelangelo, ereticul, Matteo Strukul, editura Humanitas Fiction;
  • Ape adânci, Patricia Highsmith, editura Litera;
  • iPhuck 10, Victor Pelevin, editura Curtea Veche;
  • De ce iubim bărbații. Jurnal pe sărite, Dominic Brezianu, editura Curtea Veche;
  • Tărâmul verii, Hannu Rajaniemi, editura Nemira;
  • Îndoiala, Ashley Audrain, editura Litera.

Citește și:
10 filme care sunt mai bune decât cărțile după care au fost ecranizate

Foto: PR, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video