Cărțile pe care chiar merită să le citești în luna aprilie 2022

În miez de primăvară, te invităm să-ți clătești puțin gândurile și privirea de realitatea apăsătoare din jur și să poposești asupra unor romane care te vor purta către alte vremuri.

Descoperă în selecția noastră 8 cărți pe care merită să le citești în luna aprilie 2022!

Asasinul orb, Margaret Atwood, editura ART

Extraordinarul roman al lui Atwood, distins cu Booker Prize, e, după cum spune și numele colecției în care a fost publicat, Musai de citit. Povestea este cea a unor surori a căror copilărie este umbrită de boala mamei și de nefericirea tatălui. Iris este silită să se căsătorească pentru a susține financiar o afacere de familie falimentară și, ajunsă la înțelepciunea unei vârste înaintate, își parcurge istoria personală, marcată de moartea timpurie a surorii ei.

Borgo Sud, Donatella Di Pietrantonio, editura Polirom

Nominalizat la cel mai important premiu literar al Italiei, Strega, romanul o urmărește pe Adriana, care intră pe neașteptate în viața surorii sale mai mari, de care era odinioară nedespărțită. Acum, ca adulte, cele două duc povara grea a lipsei de afecțiune și de atenție, iar prezentul dureros le ajută să își exploreze sufletele până în cele mai ascunse colțuri, să își accepte sentimentele și să ocrotească legăturile intime care le-au transformat în ceea ce sunt astăzi.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Când te lovesc, Meena Kandasamy, editura ART

Subtitlul cărții, Portret al scriitoarei ca tânără soție, îți spune tot ce trebuie să știi despre subiectul acestui volum pătrunzător, ce relatează suferințele unei femei care s-a săturat de rolul de soție abuzată și care caută să-și recâștige statutul de scriitoare. Căsătoria cu un profesor universitar tradiționalist o face pe eroină să-și dea seama că e forțată să devină versiunea acestuia de femeie ideală,
casnică, fără viață socială sau profesională, și mai ales fără libertate, sub amenințarea violenței.

Corpuri radicale în spectacole contemporane, Mihaela Michailov, editura Vellant

O incursiune în istoria occidentală a teatrului/perfomance și a dansului contemporan, ce pune accentul pe reprezentări ale corpului expus în contexte în care prezența sa devine radicală, și care se apleacă și asupra istoriei locale. De citit pentru pasionați, dar și pentru cei ce devin interesați de domeniu.

Zborul albinelor, Sofia Segovia, editura Litera

Un bebeluș abandonat găsit sub un pod, acoperit de albine, de o bătrână, schimbă viața unui mic oraș după ce e adoptat de Francisco și Beatriz Morales. Pe măsură ce crește, pe fondul revoluției mexicane și al epidemiei de gripă, copilul va dovedi talentul de a vedea lucruri care urmează să se întâmple, frumoase sau, după caz, periculoase.

Șoferul din Oz, Dan Lungu, editura Polirom

O incursiune în lumea politico-interlopă postcomunistă, la debutul capitalismului autohton, în care eroul, șofer, bodyguard, spărgător de lemne pentru grătar, secretar de stat, adică om bun la toate în preajma puterii, tânjește după ceva ce ar putea semăna cu normalitatea în vremuri tulburi.

Viscolul copiilor, Melanie Benjamin, editura Humanitas

Un roman despre curaj, inspirat de un fapt real, cartea lui Benjamin vorbește despre un episod bizar în care vremea neobișnuit de caldă de ianuarie îi pune pe imigranții stabiliți în Marile Câmpii din centrul SUA în fața unor situații dramatice, în volumul ce explorează slăbiciunea și forța omului în fața naturii.

Doamna England, Stacey Halls, editura Nemira

În Anglia lui 1904, Ruby May primește un loc de muncă, ca dădacă, în casa unei familii de industriași bogați. Deși entuziasmată, nu durează mult până să afle că ceva este în neregulă cu misterioasa doamnă England, stăpâna casei – iar romanul pornește de la această premisă pentru a contura portretul unei căsnicii.

Citește și:
10 show-uri de televiziune cu distribuții impresionante

Foto: PR, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video