Seri mohorâte de toamnă-iarnă, toride și leneșe de vară. Nu există un sezon anume pentru jocuri diverse, board games potrivite pentru adulți sau întreaga familie. Unele le puteți juca în doi, vă puteți amuza împreună cu prietenii sau devin activități împreună cu copiii. Nu doar că vă distrați și vă încărcați pozitiv, dar puteți crește gradul de conectare emoțională cu cei dragi și cultivați anumite abilități despre care ați uitat că există.
Reducerea stresului
Îți amintești cum era în copilărie, când te jucai ore în șir? Nu te mai îngrijorai că trebuie să faci teme sau ce responsabilități mai aveai la vârsta aceea. Erai ancorată cu totul în momentul prezent. De fapt, copiii sunt cei mai buni profesori de mindfulness. Similar, aceste jocuri practicate acum, la maturitate, te ajută să elimini stresul, să uiți de tot ceea ce te preocupă și uneori îți tulbură somnul.
Antrenament…
… pentru creativitate, imaginație, luarea de decizii, gândirea strategică, negociere, stabilirea de obiective. Pare doar un cumul de momente amuzante, dar jocurile de societate, board games te obligă să exersezi toate cele de mai sus, pe care apoi le poți folosi și în alte contexte de viață.
Gestionarea emoțiilor negative
Pierzi, un adversar te blochează. Nu faci alegerea cea mai bună și practic ți se ruinează jocul. Norocul nu îți surâde și tragi cărți slabe. Frustrarea, furia, nemulțumirea se acumulează, iar cu această ocazie ești nevoită să le gestionezi și să te autoreglezi. Nu de puține ori pot apărea chiar conflicte în toată regula între tine și alți jucători, pe care e important să le soluționați, altfel supărarea va persista și după ce jocul se încheie.
Diversitate
V-ați plictisit să aveți constant aceleași activități? Film, cină, o plimbare în parc, teatru. Jocurile sunt foarte variate și ca atare oferă un paletar larg de opțiuni, care colorează timpul liber poluat uneori de rutină.
Conectare
Jocurile pot fi o bună oportunitate de a preda copiilor o lecție despre fair play, răbdare, perseverență. În același timp aveți o activitate amuzantă și interesantă cu toții, ca familie. Pot crește respectul, admirația reciprocă între tine și partenerul de cuplu, se poate lega mai strâns conexiunea cu socrii sau frații partenerului, puteți juca pe echipe și să întăriți și mai mult acest sentiment al unității.
Grija de sine
În joc este necesar să ai grijă de coechipierul tău, să ai grijă de proprietățile tale, resursele folosite în joc. Este o reamintire a ceea ce poate ai uitat să faci tu în relație cu tine.
Mișcare
Unele jocuri presupun să dansați, să practicați un anumit sport chiar în mijlocul sufrageriei voastre, să faceți mișcări diverse, de exemplu la mima. Dacă sunteți mai degrabă sedentari, acum vă puneți în mișcare fără să aveți în minte presiunea rigorilor impuse de un antrenament.
Citește și:
Diferențe între bărbații extrovertiți și cei introvertiți atunci când au o relație de cuplu
Foto: PR