Bărbatul cu care te întâlnești îți spune că ești indisponibilă emoțional? De ce ar putea avea dreptate

Are cele mai bune și sincere intenții cu tine, dar parcă relația se tot împiedică de ceva. Partenerul susține că ești indisponibilă emoțional, iar aceste semne confirmă ipoteza.

Bărbatul cu care te întâlnești îți spune că ești indisponibilă emoțional? De ce ar putea avea dreptate

Nu te privește și nu se comportă cu tine ca și cum ați avea o prietenie cu beneficii, ci dimpotrivă. Discută despre planuri pe termen lung în care ești inclusă, e foarte cald, tandru, responsiv, alături de tine atunci când ai nevoie. Tu ești atrasă fizic de el, îți place ca persoană, cum interacționați și vă petreceți timpul împreună, îi admiri principiile și valorile, ți se pare inteligent și că ai ce învăța de la el. De asemenea ți se pare că ți-ar putea crea un mediu propice dezvoltării tale persoane. Și, totuși, simți că ai o frână. Sau poate tu nici măcar nu ai conștientizat-o, dar ți-a reflectat el asta de nenumărate ori.

Jocul distanțare-apropiere

Sunt momente când ești foarte apropiată de el, te porți frumos și o faci din inimă. Îi cauți prezența, pur și simplu îți este drag de el. Dar de fiecare dată când te apropii, ulterior te distanțezi ca și cum este o flacără intensă de a cărei văpaie fugi. Și devii rece, dezinteresată, dacă el vine către tine spui că te sufocă, ești foarte irascibilă și parcă nici nu îl mai suporți.

Eviți claritatea

El te numește iubita lui, îți zice răspicat că vrea un viitor cu tine și se poartă ca atare. Tu le spui prietenilor tăi că doar vă vedeți sau te afli într-o situație, nu într-o relație. De asemenea, atunci când simte nevoia să discutați onest despre statutul relației și cum vezi tu să se petreacă lucrurile între voi, mesajele pe care le transmiți sunt confuze și oarecum manipulative. Nici nu vrei să îl pierzi, dar nici să îți asumi complet relația.

Nu te interesează socializarea…

… cu prietenii tăi sau cu prietenii lui. Poate că le-ai menționat părinților tăi câte ceva despre el, dar nu vrei să luați masa împreună duminică. Ori, tocmai, l-ai integrat în grupul tău de prieteni și familia ta, dar când vine vorba să fie și reciproca valabilă cauți diverse scuze. Oricum, e mult mai confortabil să fiți voi doi. Iar în contextele sociale nu manifești gesturi prea tandre, ci mai degrabă neutre.

Nevoia de libertate

Este firească și e sănătos să cultivi momentele de solitudine sau de conectare cu prietenii tăi dragi. Pe lângă asta cauți și profiți de ieșirile doar cu ei pentru a prospecta… piața. A vedea ce oportunități masculine ar mai putea fi, și te angajezi în astfel de schimburi asumat, dar ferite de ochii partenerului. Ca și cum cauți mereu o opțiune mai bună sau bărbatul perfect.

Nu îți dai silința

Partenerul se străduiește să îți facă surprize, să fie atent cu tine, să hrănească relația de cuplu. Tu preferi să lași lucrurile să meargă de la sine, fără să intervii concret și conștient cu gesturi care ar putea îmbunătăți relația și conexiunea. Și chiar dacă îți spune că nu apreciezi ceea ce face el, că și-ar dori să observe și din partea ta un efort, nici nu îți trece prin minte să îl faci.

Discuții superficiale

Nu împărtășești nimic profund despre tine și trăirile tale. Discuțiile sunt de suprafață, pe teme fără miză că v-ar apropia. Iar în ceea ce privește conflictele, preferi să le lași să treacă și să se calmeze el, fără a dori o soluție punctuală.

Citește și:
Îți dorești o relație de cuplu echilibrată? Ce tipuri de bărbați nu îți vor oferi asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle