Aplicațiile de socializare care te aduc mai aproape de prietenii tăi în perioada izolării

Pandemia de coronavirus a determinat mai multe state să impună măsuri de siguranță pentru cetățeni, cea mai sigură fiind izolarea. Ce înseamnă acest lucru? Că socializarea nu se mai face față-n față, ci cu ajutorul tehnologiei.

Aplicațiile de socializare care te aduc mai aproape de prietenii tăi în perioada izolării

Milioane de oameni din toată lumea își trăiesc, în vremea pandemiei de coronavirus, viața între patru pereți pentru a stopa răspândirea virusului. Acest lucru a pus în mișcare o mulțime de acțiuni: evenimentele s-au anulat, în timp ce restaurantele, cinematografele și teatrele s-au închis. Nu în ultimul rând, s-a decretat ca oamenii să stea în izolare, închiși în propriile case.

Cei mai mulți dintre cei care nu prestează servicii esențiale pentru bunul mers al lucrurilor în societate muncesc din confortul propriei locuințe. Însă oricât de mult ne-ar plăcea să stăm acasă, înconjurați de lucrurile dragi nouă, socializarea este extrem de importantă. Și cum nu avem deocamdată libertatea, din obligația de a ne păstra pe noi și pe alții în siguranță, de a socializa față în față, ne putem folosi de tehnologie pentru a ne satisface nevoile.

Din fericire, există o mulțime de aplicații și servicii create pentru a păstra și întreține legături interumane:

Zoom

Zoom este o aplicație pentru video-conferințe a cărei popularitate a crescut luna aceasta, fiind de mare ajutor în zona de business. Versiunea free a aplicației permite întâlniri video cu până la 100 de participanți, pe durate de până la 40 de minute.

House Party

House Party este o aplicație disponibilă pe iOS și Android care permite videocall-uri în grupuri de până la opt persoane. Ce este cu adevărat grozav la această aplicație este faptul că îți pune la dispoziție jocuri, inclusiv trivia.

Marco Polo

Pentru cei care nu își doresc neapărat să facă un videocall cu prietenii sau familia, Marco Polo permite utilizatorilor să trimită mesaje video la care destinatarii pot răspunde atunci când își doresc. Utilizatorii aplicației, disponibilă pe Android și iOS, pot aplica efecte vizuale videoclipurilor, care nu au o durată prestabilită. Aplicația permite, de asemenea, trimiterea de mesaje în format text și foto, iar cei care doresc pot folosi și opțiunea de videocall.

Instagram

Una dintre cele mai noi caracteristici ale aplicației Instagram este posibilitatea de a seta o listă de prieteni apropiați și de a împărtăși cu ei și doar cu ei orice Instagram Story îți dorești să nu fie văzut de lumea toată. Astfel, dacă vrei să îi ții pe cei dragi la curent cu ce faci zilele acestea acasă, poți distribui postările de la Instastories doar în grupul tău privat.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Playlist colaborativ pe Spotify

Spotify permite utilizatorilor să creeze playlist-uri colaborative – acest lucru se traduce prin faptul că poți administra playlist-urile favorite împreună cu cei dragi ție.

NextDoor

NextDoor este o aplicație disponibilă pe iOS și pe Android, creată pentru socializarea în… cartiere. Dacă ai prieteni în jurul blocului sau al casei tale, de care ești departe momentan, din cauza izolării, poți folosi NextDoor ca loc de întâlnire.

Citește și:
Cum ar trebui să îți cureți masca de protecție, conform experților

Text: Madalina Bătrînca
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video