Ai un nou partener de cuplu? Ce trebuie să faceți amândoi ca să construiți o legătură emoțională puternică

Ai început o nouă relație și îți dorești să ai cu partenerul o legătură emoțională care să vă facă indestructibili? La ce e necesar să fiți atenți.

Ai un nou partener de cuplu? Ce trebuie să faceți amândoi ca să construiți o legătură emoțională puternică

O nouă relație, un nou început. Sunteți de puțină vreme împreună sau deja celebrați 1 an. Amândoi sunteți implicați, asumați în cuplul pe care îl hrăniți și îl lăsați să evolueze natural. Sunteți conștienți de bagajele emoționale proprii și lucrați din greu să nu vă lăsați copleșiți de ele. De asemenea doriți să lucrați la acea legătură emoțională pe care o visați puternică și v-ar face cuplul stabil, capabil să înfrunte problemele cu care cel mai probabil vă veți confrunta la un moment dat. Concret, ce e de făcut.

Nu puneți presiune

Respectați ritmul propriu al fiecăruia și încercați să vă sincronizați. O conexiune forțată nu va fi niciodată una reală. Iar când cedezi și faci ceva doar pentru că vrea partenerul, la un moment dat totul vă va exploda în față amândurora.

Nu vă judecați

O nevoie emoțională fundamentală este aceea de a fi acceptat așa cum ești. Deci lăsați analiza pe text legată de trecut și concentrați-vă pe prezent. Trecutul nu poate fi schimbat, iar fiecare are scheleți în dulap, evoluând și lăsându-i în urmă.

E important să vă simțiți confortabil…

… unul cu celălalt. Se creează familiaritatea, integrarea reciprocă în viețile personale. Povestiți despre voi, împărtășiți gânduri, experiențe, fără întrerupere sau competiția lui cine a făcut mai bine sau a fost mai bun.

Nu vă oferiți soluții

Câteodată este nevoie de ventilare. Să povestiți ce v-a supărat la serviciu sau în relație cu familia din care proveniți. O eliberare emoțională, nevoia de a fi pur și simplu ascultat, să știi că este cineva acolo către care poți să te îndrepți când simți că nu mai poți.

Nu fiți statici

Statul pe canapea, la filme, e bun atunci când ești epuizat după o zi sau o săptămână grea. Însă dacă devine aproape exclusiv modul de a petrece timpul liber nu e util pentru relație. Experiențele diverse unesc cuplul, determină creierul să secrete hormoni benefici, creează amintiri plăcute pentru amândoi.

Nu evitați conversațiile grele

Uneori din dorința de a proteja cuplul evitați tocmai acele subiecte care, o dată rezolvate, vor funcționa ca un veritabil liant. Confruntați-vă teama de respingere și luați de colți elefantul din încăpere. Vă veți simți eliberați, cu mai multă pace sufletească, iar relația va urca spre etapele următoare.

Fiți atenți la limbajul corporal

Se întâmplă să vă concentrați mai mult pe cuvinte, însă mimica, gestica, poziționarea corpului oferă mult mai multe informații decât vorbele. Așa că pentru a vă cunoaște mai bine urmăriți și ceea ce se petrece cu fiecare la nivel corporal. Așa îți vei da seama când are nevoie de atenție, să fie lăsat în pace, îl irită ceva, e obosit, iar tu îi poți oferi în funcție de informația descoperită.

Timp pentru sine

La început e mirajul fuziunii. Încântarea de a fi non stop alături de celălalt. Sau credința că pentru a avea o legătură emoțională puternică e necesar să fiți lipiți. Însă fuziunea sufocă relația și dezvoltarea ei. Cuplul are nevoie de spațiu pentru a crește, la fel și voi pentru a vă cultiva relațiile de prietenie sau familie. Căci viața nu este compusă exclusiv din cuplu.

Citește și:
Cum să te controlezi când ești foarte furioasă și nu vrei să răbufnești asupra partenerului de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle