Ai fost obișnuită cu parteneri toxici? Semne că acum nu ai o relație plictisitoare, ci una sănătoasă

Te gândești că relația ta este plictisitoare? Dimpotrivă! E varianta sănătoasă și opusul a ceea ce ai știut până acum.

Ai fost obișnuită cu parteneri toxici? Semne că acum nu ai o relație plictisitoare, ci una sănătoasă

Ceea ce ai învățat tu despre relații și iubire își are rădăcinile mult în spate, în trecutul tău. Unul dintre părinți a dispărut din viața ta prin deces sau în urma divorțului a rupt legătura și cu tine? Mama sau tata era foarte rece, cu un comportament preponderent critic, invalidant? Aveai senzația că trebuie să lupți pentru a primi un dram de atenție și de afecțiune? Iubirea era condiționată de performanță? Corecțiile fizice erau modul cel mai simplu și preferat de educare? Te-ai străduit să fii fetița cuminte, exemplară, care renunța și la jucării sau joaca cu copiii, care nu cerea nimic pentru a nu-și supăra părintele?

Din păcate lecția învățată de timpuriu este că cine te iubește te și rănește, abandonează, nu îți oferă atenție, dragoste, nu ține cont de nevoile tale. Și la maturitate intri inconștient în relații de cuplu unde climatul emoțional este familiar, similar cu ceea ce ai experimentat când erai mică. Încerci să schimbi scenariul, dar el se reconfirmă. Și, totuși, poți întâlni și parteneri securizanți, iar în mintea ta să se producă un conflict. Se întâmplă ceva bun sau e doar o relație plictisitoare?

Simți că trăiești…

… dacă stai mereu cu inima cât un purice, întrebându-te dacă te sună, te place, se desparte de partenera oficială? Șocurile emoționale parcă te ambiționează și mai mult să încerci să îl schimbi, să îl faci să fie al tău? În relația sănătoasă nici vorbă de asemenea dramatism sau tumult emoțional. Te simți liniștită, echilibrată, în siguranță. Nu îți pui problema că mâine te înșeală cu colega de serviciu sau ar putea pleca alături de prima femeie pe care o cunoaște când iese cu prietenii la o terasă.

Îți cunoști foarte bine locul…

… în viața lui, și nu este unul codaș, ci ești o prioritate. Iar comportamentul său demonstrează clar asta. Nu ești o prietenă cu beneficii, nu are milioane de semne de întrebare dacă să fie cu tine, ci partenera oficială în relație cu care este foarte asumat. Nu lasă loc pentru interpretări, și este deschis pentru orice discuție și orice clarificare ai nevoie. Comunicarea este facilă și un punct forte al cuplului vostru.

Te vede

Și te aude, te acceptă așa cum ești. Se străduiește să te înțeleagă și să țină cont de ceea ce ai nevoie. O perioadă cu probleme? El este alături de tine. Te susține, caută împreună cu tine soluții posibile pentru conflictele voastre. Căci vor fi, asta este cert, dar în cadrul desfășurării lor nu uită de respect, de faptul că îi ești iubită și nu inamic, de gestionarea propriilor lui stări negative.

Este congruent…

… în comportamentul lui. Nu are schimbări bruște, radicale de atitudine, nu este imprevizibil. Știi la ce să te aștepți din partea lui. Își ține promisiunile. Iar dacă întâmpină dificultăți cu un lucru pe care ți-a zis că îl face te anunță. A greșit cu ceva? Recunoaște și caută să repare, nu dă vina pe altcineva.

Citește și:
Ești foarte încântată de această nouă relație? Ce capcane pot ascunde începuturile fulminante

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle