Agendă încărcată pentru februarie

După o lună ianuarie cu evenimente puține, dar substanțiale, februarie vine mai promițător. Este suficient să alegeți doar una dintre recomandări și veți avea o lună mai bună, garantat. (ordinea este strict cronologică)

Agendă încărcată pentru februarie

Până pe 16 februarie, la Galeria Galateca (BCU) este deschisă expoziția „De la Geneză la Revelaţie' semnată de Maria Cioată și David Leonid Olteanu. Maria Cioată a prezentat proiectul în 2017 și la Bienala de artă de la Florența, dar asta are mai puțină importanță, veți descoperi, oricum, niște bijuterii de lucrări, în care forma creează fondul, exact ca o geneză, iar detaliile și finețea execuției, elevează ideile suport ale artistei.

1 februarie – Happy Cinema, documentarul „Salvador Dali – În căutarea imortalității'. Aproape două ore alături de Salvador Dali, și viața poate să înceapă.

3 februarie – Happy Cinema, de la Royal Opera House, transmisiunea operei „La Traviata' de G. Verdi. Este un spectacol la superlativ. În rolul Violettei, Ermonela Jaho, excepționala soprană albaneză, regia este semnată de extraordinarul Richard Eyre, deci, nu rămân de luat decât batistele. Pentru nostalgici, set ul este un revival al producției din 1994, premieră datorită căreia soprana Angela Gheorghiu, în rolul Violettei, a devenit peste noapte cel mai vânat star internațional.

7-8 februarie – Ateneul Român, un concert special ce are printre lucrările prezentate „Concertul pentru duduk, violă şi orchestră' de Adrian Enescu, o raritate în sălile de concerte. Dacă mai adăugăm, una din cele două simfonii scrise în cheie minoră de W.A.Mozart, „Simfonia nr. 25' alături de superba „Simfonie fantastică' a lui Berlioz, se conturează o seară de vis. La pupitrul Filamonicii „George Enescu' se va afla Horia Andreescu, soliști, Cosmin Rafael Bălean-duduk, Cynthia Păuna-violă.

23-27 februarie – Ateneul Român, Conferinţele „Despre lumea în care trăim” susținute de Fundația Humanitas Aqua Forte. Moderatorul Mirela Nagâț îi va avea, pe rând, invitați pe Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Corneliu Bjola, Ioan Stanomir, Jim Baggott, și mulți alții. Dacă tot nu mai avem timp să deslușim cu gândirea proprie ce se întâmplă în lume, merită, măcar, să ne informăm de la unii dintre cei mai de seamă intelectuali români și străini contemporani.

27 februarie – Sala Radio, concertul ce ne oferă bucuria (rară) de a-l vedea la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, dar și auzi ca solist, pe concertmaestrul celebrei Concertgebouw Orchestra, violonistul Liviu Prunaru. Mozart, Haydn și Mendelssohn 'vor veghea' ca totul să fie încântător.

28 februarie – 1 martie – Ateneul Român, un mini-regal concertistic. Filarmonica „George Enescu' va fi dirijată de maestrul Christian Badea iar solistă va fi Ioana Cristina Goicea, una dintre violonistele noastre de succes pe plan mondial. Lucrările cântate sunt la fel de incitante ca protagoniștii, Erich Wolfgang Korngold cu „Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35' și „Simfonia nr. 5, în re minor, op. 47' de Dmitri Şostakovici. Perfect pentru începutul de primăvară.

Text: Dana Cristescu
Foto: PR-online, personale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle