Adori să primești atenție din partea bărbaților? Cum asta se poate transforma într-o capcană

Îți place foarte mult să primești atenție din partea bărbaților. De ce poate fi o problemă, indiferent că ești în căutarea unui partener sau deja în cuplu.

Adori să primești atenție din partea bărbaților? Cum asta se poate transforma într-o capcană

Să primești atenție este pentru tine un uriaș semn de validare. Înseamnă că ești frumoasă, importantă, capabilă, valoroasă. Și vrei să îți obții din plin confirmările, doar că ele nu au nicio greutate dacă vin din partea unei femei. Sursa trebuie să fie un bărbat sau mai mulți, unii care poate chiar ți-au fost folositori. Această atenție din partea lor ți-a permis să îți atingi niște obiective sau să te hrănești emoțional, aparent, când îți era greu. Dar orice monedă are și un revers, iar în acest caz costurile nu sunt de neglijat.

Rămâi captivă în trecut

Fostul era olimpic la acordarea de atenție? Florării întregi erau mutate la ușa ta, cadouri scumpe, lucruri pe care abia verbalizai că ți le-ai dori îți erau oferite pe tavă. Comportament de cavaler, cu bune maniere impecabile. Dintr-un motiv sau altul a apărut despărțirea, momentele de nefericire erau pregnante, dar tu idealizezi acest comportament uitând de restul care te-a rănit. Și ești înlănțuită în acest frumos al trecutului pe care îl revizitezi des.

Criterii nesănătoase de alegere

Când atenția și formele ei diferite de manifestare devin principalul criteriu de selecție al unui potențial partener, restul nevoilor tale emoționale rămân în aer. Iar tu te trezești prinsă într-o poveste disfuncțională din care îți este îngrozitor de greu să ieși. Căci vei primi atenție, dar în tandem cu retragerea afecțiunii, critică, instabilitate, prea puțin suport. Un mix de dulce și amar, unde semnalele de alarmă sunt vizibile de la distanță.

Infidelitate?

Infidelitatea apare și în cuplurile fericite, nu doar acolo unde sunt probleme. Iar cu cât ești mai predispusă la consumul de atenție cu atât vei căuta autoliniștirea în alt loc decât acasă. Iar focusul tău nu va mai fi orientat spre rezolvarea problemelor de cuplu, ci pe sclipiciul care te face să te simți bine. Iar din această joacă a atenției primite, a flirtului poți provoca serioase conflicte cu partenerul oficial, ori din scânteie să se dezvolte un veritabil incendiu al infidelității emoționale sau fizice.

Atenția deturnată

Te concentrezi pe o singură nevoie emoțională, aceea de a primi atenție, fără să mai iei în considerare alte nevoi și componente ale universului tău interior. Ești deconectată profund de la propria persoană, ceea ce te împiedică să te conectezi autentic la partener sau cel care te curtează.

Îndreptățirea

O altă capcană a nevoii acute de atenție este că mușchiul empatiei nu este exersat. Dorești să ți se ofere, fără a da similar în schimb. Este vorba despre tine și doar despre tine. Un alt scenariu, mai ascuns, subtil, e acela în care devii un salvator care uită de sine. Faci tot felul de gesturi grandioase, ajuți pe toată lumea căci ești răsplătită prin recunoștința și atenția celorlalți. Dar nu o faci din generozitate, dezinteresat, ci pentru plata în atenție. Sigur că asta se poate întoarce împotriva ta prin epuizare sau ai senzația că ești un musafir în propria viață. Când obiectul ajutorului devine autonom, nu mai are nevoie de tine, relația începe să se deterioreze.

Citește și:
Semne că relația în care te afli te-a epuizat emoțional

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle