Actori care au obținut un rol în circumstanțe neașteptate

Audițiile la care au mers acești actori au decurs în moduri surprinzătoare.

Din dorința de a obține rolul mult visat, unii actori au apelat la modalități inedite de a ajunge în distribuția acelor producții. Au fost și cazuri în care o simplă conjunctură cu persoana potrivită a fost suficientă.

1. Rosario Dawson

Rosario Dawson a interpretat-o pe Ruby în filmul Kids din 1995 regizat de Larry Clark. Scenaristul peliculei a remarcat-o pe actriță atunci când se relaxa pe verandă și a văzut-o ca fiind potrivită pentru rolul unei tinere de 15 ani. 

2. Charlize Theron

Charlize Theron a fost descoperită de către un manager de talente la vârsta de 18 ani. Actrița a avut un conflict în public cu un funcționar de la o bancă, după ce acesta nu i-a încasat cecul cu care a fost plătită la un job de model. A fost văzută de John Crosby, care îi reprezenta pe Rene Russo și John Hurt. Ulterior, Charlize Theron a primit propunerea de a fi reprezentată și ea de Crosby și așa a ajuns în distribuția filmului Children of the Corn III: Urban Harvest, regizat de James D.R. Hickox.

3. David Boreanaz

David Boreanaz a ajuns dintr-o întâmplare în distribuția serialului Buffy the Vampire Slayer creat de Joss Whedon. Actorul a fost chemat să dea o probă după ce a fost văzut pe stradă, de către o vecină a scenaristei Marti Noxon, în timp ce își plimba câinele. Aceasta a considerat că David Boreanaz s-ar potrivi în poveste și a avut dreptate. 

4. Jason Momoa

Jason Momoa l-a interpretat pe Khal Drogo în Game of Thrones. Rolul i-a adus o notorietate incredibilă, dar și alte proiecte de succes după încheierea serialului. Când a mers la casting, actorul a avut de spus câteva replici simple, însă, pentru a fi sigur că va obține rolul, a început să facă diverse mișcări din dansul haka. 

5. Samuel L. Jackson

Când Samuel L. Jackson a mers la casting pentru rolul lui Jules Winnfield din Pulp Fiction, persoanele de acolo l-au confundat cu Laurence Fishburne, care nu a acceptat să îl interpreteze pe acel personaj, după ce i se oferise șansa asta. Samuel L. Jackson a fost indignat de acest lucru, lucru care a fost vizibil și în cadrul prestației sale de la audiție. Cert este că tocmai înverșunare a contribuit la obținerea rolului. 

6. Ryan Gosling

Nick Cassavetes, regizorul filmului The Notebook, a remarcat naturalețea actorului Ryan Gosling, motiv pentru care a crezut că i se va potrivi perfect rolul din peliculă. Și se pare că a fost alegerea câștigătoare pentru că actorul și partenera lui de pe ecrane, Rachel McAdams, au avut, într-adevăr, o chimie extraordinară. 

7. Tom Hardy

Tom Hardy a avut o abordare ceva mai îndrăzneață. Audiția pentru rolul din filmul Warrior a avut loc în SUA și actorul trebuia să stea la un hotel. Dar, ce a făcut el? Ei bine, cu o seară înainte, s-a adus acasă la regizorul peliculei, Gavin O’Connor, și a stat la el mai multe zile. 

8. Harrison Ford

După ce l-a jucat pe Bob Falfa în filmul American Graffiti regizat de George Lucas, Harrison Ford s-a ocupat cu tâmplăria pentru a-și întreține familia. După o perioadă, s-au reîntâlnit, atunci când actorul meșterea chiar acolo unde se desfășura castingul pentru Star Wars, iar regizorul i-a propus să îl joace pe Han Solo. 

9. Rory McCann

Dintr-o confuzie, sora actorului Rory McCann nu i-a printat replicile potrivite pentru audiția sa pentru rolul din Game of Thrones. McCann a trebuit să învețe în ultimul moment ceea ce trebuia să spună la casting, dar, în cele din urmă, a apelat la improvizație, care a fost, de altfel, și varianta câștigătoare în cazul său. 

10. Wayne Knight

Wayne Knight a jucat în filmul Basic Instinct regizat de Paul Verhoeven, iar prestația din peliculă l-a ajutat să obțină rolul din Jurassic Park. Regizorul filmului, Steven Spielberg, a rămas marcat de momentul în care personajul lui Knight îl urmărește pe cel interpretat de Sharon Stone și l-a găsit potrivit pentru distribuția din Jurassic Park. Wayne Knight nu a mai trecut printr-o audiție și a fost chemat direct pe platourile de filmare. 

Citește și:
10 dintre cele mai apreciate filme de acțiune din ultimul deceniu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle