Actori care au încercat să iasă de sub umbra personajelor iconice pe care le-au interpretat

Uneori, actorii trag biletul câștigător cu un rol semnificativ la începutul carierei lor, iar directorii de casting și fanii nu-și pot imagina decât acel personaj.

Pentru orice actor care își croiește drum în industrie, obiectivul a fost întotdeauna acela de a obține un rol de debutant. Cu toate acestea, unii actori ghinioniști au descoperit că această căutare poate avea și o parte întunecată. Uneori, actorii trag biletul câștigător cu un rol semnificativ la începutul carierei lor, iar directorii de casting și fanii nu-și pot imagina decât acel personaj.

Macaulay Culkin

Călătoria lui Macaulay Culkin în calitate de copil-vedetă a avut suișuri și coborâșuri. În prezent, el se află în revenire, cu roluri notabile în „American Horror Story” și „The Righteous Gemstones”. Istoria complexă a carierei sale a început cu rolul său iconic de Kevin McCallister din „Home Alone”. În ciuda faptului că a fost recunoscut pe scară largă pentru cele două filme, Culkin a avut o experiență cinematografică anterioară, în special în „Uncle Buck”, unde a atras atenția regizorului John Hughes.

Faima sa a venit la o vârstă fragedă, dar controlul tatălui său și rapoartele de abuz au dus la o pauză de la actorie. La întoarcerea sa, s-a luptat pentru a recâștiga atenția în industrie. Cu toate acestea, Culkin prețuiește acum bucuria din viața sa mai mult decât celebritatea din copilărie.

Linda Blair

Linda Blair și-a început cariera cu reclame înainte de rolul său iconic din „The Exorcist”, la vârsta de 12 ani. Regizorul William Friedkin a împins-o la limite extreme, rezultând un film clasic. În ciuda succesului, Blair s-a confruntat cu provocări, cum ar fi o reacție împotriva temelor religioase ale filmului și faptul că a fost catalogată drept victimă.

Ea s-a bucurat pentru scurt timp de roluri în filme precum „Sweet Hostage” și „Victory at Entebbe”, dar s-a luptat cu acest stereotip de victimă. Cariera ei a luat o întorsătură descendentă odată cu continuarea „The Exorcist”, care a fost prost primită, și a dispărut ca star de la Hollywood. Cu toate acestea, ea a continuat să lucreze în mod constant atât în televiziune, cât și în filme de-a lungul anilor.

Haley Joel Osment

Haley Joel Osment era deja o vedetă înainte de „The Sixth Sense”, dar a atins noi culmi ale faimei cu rolul său memorabil. A obținut nominalizări la premii și a fost văzut ca unul dintre tinerele talente de top ale industriei, cunoscut pentru versatilitatea sa. Deși a lucrat cu regizori renumiți și a urmărit să se elibereze de tipare, Osment s-a confruntat cu provocări în tranziția la rolurile pentru adulți. Acest lucru l-a determinat să ia o pauză de la actorie, concentrându-se pe studiile universitare. La întoarcere, a îmbrățișat roluri de comedie, ceea ce i-a permis să își evidențieze punctele forte și să își continue cariera într-o direcție diferită.

Tom Felton

Faima lui Tom Felton a crescut vertiginos odată cu franciza „Harry Potter”, dar a adus și limitări din cauza unui program încărcat. El s-a trezit tipizat în roluri asemănătoare cu Draco Malfoy, ceea ce i-a afectat cariera. În ciuda unor dezamăgiri în box office și a unor recenzii slabe în proiectele post-Potter, Felton s-a confruntat cu provocarea de a trece la roluri pentru adulți și la audiții competitive în Los Angeles.

Brandon Routh

Asemănarea izbitoare a lui Brandon Routh cu Christopher Reeve părea destinată să joace rolul lui Superman, ceea ce a și făcut în „Superman Returns”. Cu toate acestea, filmul nu a avut succes la box office, iar o continuare s-a dovedit a fi evazivă, afectând cariera lui Routh. Dezamăgirea din „Superman Returns” a dus la o criză de încredere, iar el s-a luptat să găsească noi roluri. S-a confruntat cu eșecuri, cu scene tăiate din „The Informers” și un alt film, „Without Remorse”, blocat în dezvoltare.

Din fericire, călătoria lui Routh cu Superman și-a găsit răscumpărarea în Arrowverse de la The CW, unde și-a reluat rolul și l-a interpretat și pe Ray Palmer timp de mai mulți ani.

Hayden Christensen

Hayden Christensen, cunoscut pentru rolul lui Anakin Skywalker din filmele „Star Wars”, s-a confruntat cu opinii divergente despre interpretarea sa, adesea subiect de glume. El a concurat cu actori precum DiCaprio și Ledger pentru acest rol. În ciuda faimei de dinainte de „Star Wars” și a unui început de carieră de succes, interpretarea sa în „Atacul clonelor” a fost criticată, ceea ce a dus la o pauză de patru ani.

Christensen a dezvăluit că a luat această pauză pentru a evita să se simtă că i s-a înmânat o carieră. În ultimii ani, prestația sa din „Star Wars” a fost reevaluată, unii atribuind problemele scrisului lui George Lucas, iar el și-a reluat rolul în seriale Disney+.

Thomas Wilson

Interpretarea lui Thomas F. Wilson în rolul lui Biff din „Back to the Future” a lăsat o amprentă durabilă asupra culturii cinematografice. Biff a fost un antagonist memorabil și, chiar și în 2015, s-a făcut referire la el în politică pentru a descrie un candidat prezidențial bătăuș. Faima lui Wilson a dus la un val de oferte pentru roluri similare de bătăuș, dar a ales să le refuze în etapele ulterioare ale carierei. În ciuda acestui fapt, Biff a rămas intrinsec legat de identitatea sa, fanii continuând să-l întrebe despre complexitatea călătoriilor în timp. Decizia sa de a refuza astfel de roluri s-a dovedit în cele din urmă benefică, iar el continuă să fie un actor ocupat în filme moderne precum „The Heat” și „The Informant”.

Shannon Elizabeth

Shannon Elizabeth s-a confruntat cu provocări în ceea ce privește rolul ei din „American Pie”, inclusiv frustrări legate de manipularea accentului ei în post-producție și nemulțumiri legate de plata ei. În ciuda acestor probleme, interpretarea Nadiei a devenit un punct culminant al filmului. Elizabeth a acceptat inițial un salariu modest pentru marea ei descoperire în „American Pie”, dar ulterior a luat decizia conștientă de a cere o remunerație mai bună pentru rolurile sale, refuzând astfel multe oferte.

Din fericire, a găsit succesul în filme precum „Scary Movie” și „Love Actually”, care ofereau o remunerație corespunzătoare. Ea a revenit pentru continuarea „American Pie” și de atunci a rămas activă în industrie.

Alfonso Ribeiro

Alfonso Ribeiro, cunoscut pentru rolul lui Carlton din „The Fresh Prince of Bel-Air”, recunoaște impactul transformator al serialului, dar și provocările pe care le-a adus. El consideră că distribuția și echipa de filmare sunt familia sa, dar consideră că este dificil să revină în serial din cauza tipizării. Ribeiro și-a exprimat dificultatea de a urmări serialul și sentimente amestecate atunci când fanii îi spun „Carlton”. Această tipizare i-a îngreunat cariera de actor și i-a provocat durere.

Pentru a se elibera de această imagine, el s-a orientat spre roluri de gazdă în emisiuni precum „Dancing with the Stars” și „Catch 21” pentru a dezvălui publicului diferite fațete ale personalității sale. Ribeiro își menține o atitudine pozitivă, dar frustrarea de a fi fost catalogat rămâne.

FOTO: Profimedia

Citește și:
10 celebrități care n-au evitat să facă mărturisiri despre experiența divorțului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle